Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kmotrík dal hráčom Slovana ultimátum, tí zaplatia fanúšikom vstupné

Na archívnej snímke z 9. januára 2016 vpravo tréner futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou, druhý sprava viceprezident klubu, člen predstavenstva Ivan Kmotrík Foto: TASR/AP

Musím jasne skonštatovať, že výkonnosť mužstva a predvedená hra nezodpovedá našim predstavám a určite aj predstavám našich fanúšikov, viceprezident belasých a člen predstavenstva Ivan Kmotrík mladší.



Bratislava 24. marca (TASR) - Na nepresvedčivé výkony futbalistov Slovana Bratislava, ktorí v uplynulých dvoch ligových kolách získali iba bod, zareagovalo vedenie klubu. Viceprezident "belasých" a člen predstavenstva Ivan Kmotrík mladší zanalyzoval v pondelok s trénermi všetky zápasy jarnej časti a v utorok predstúpil pred hráčov v kabíne.

"Musím jasne skonštatovať, že výkonnosť mužstva a predvedená hra nezodpovedá našim predstavám a určite aj predstavám našich fanúšikov. Čo ma však najviac zaráža, je, že v zápasoch hrali naši hráči bez potrebných emócií a do svojich výkonov nevložili celé srdce. S trénermi sme sa zhodli na ďalších krokoch, ktoré zostávajú za zatvorenými dverami," uviedol Kmotrík ml. pre oficiálnu webstránku Slovana.

"Na stretnutí s hráčmi som dôrazne vyjadril nespokojnosť nad výkonmi v posledných zápasoch a hlavne prístupom hráčov k svojim zápasovým povinnostiam. Jednoznačne som im prízvukoval, že výkonnosť a prístup každého hráča sa musí zlepšiť. Výsledkom môjho výstupu v kabíne A-mužstva je ultimátum pre hráčov. Jasne som im deklaroval, že majú do konca sezóny šancu ukázať, ktorí z nich v Slovane zostanú a naopak s ktorými sa rozlúčime. Nebudeme vôbec prihliadať na mená hráčov a ich predchádzajúce futbalové úspechy, ktoré dosiahli. Môžem to natvrdo povedať, že všetci začínajú od nuly z rovnakej štartovacej pozície a majú šancu ukázať, ako im na klube záleží. Teraz je to už len na nich a ja verím, že to všetci do jedného pochopili."

Slovan naposledy nezvládol duel s Myjavou, ktorej doma podľahol 0:1. Výrazne si tak skomplikoval boj o titul s vedúcim Trenčínom, na ktorý po 24. kole stráca už deväť bodov. Ak sa prístup hráčov nezlepší, môže to mať pre nich nepríjemné následky. "Škála možností postihov je široká. Od finančnej pokuty a ako som už spomenul, nebudeme mať problém sa s ktorýmkoľvek hráčov po konci sezóny rozlúčiť. Verím, že môj pohovor s hráčmi bol pre nich dostatočným mementom," zakončil viceprezident klubu.

Hráči Slovana zaplatia fanúšikom vstupné na duel proti Ružomberku

Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava udelilo hráčom sankcie za neoduševnené výkony a slabé výsledky z uplynulého obdobia. Mužstvo tak zaplatí vstup svojim fanúšikom na najbližší domáci duel 25. kola Fortuna ligy proti MFK Ružomberok, ktorý je na programe v sobotu 9. apríla o 18.20 h.

"Belasí" síce otvorili jar víťazstvom 2:0 na pôde úradujúceho majstra z Trenčína, no na skvelý štart v ďalšom priebehu nenadviazali. Po bezgólovej remíze v Zlatých Moravciach podľahli doma Myjave 0:1 a stratili kontakt s čelom tabuľky. Na vedúci Trenčín aktuálne strácajú deväť bodov.

"Zahrávať sa s dôverou fanúšikov v klube ako je Slovan je absolútne neprijateľné, je to v rozpore s klubovou filozofiou. V klube sme sa v poslednom období zamerali na zlepšenie podmienok pre našich hráčov po každej stránke a naďalej sa snažíme, aby hráči v každej situácii vedeli, že obliekajú dres najlepšieho klubu na Slovensku. Hráči musia chápať, že ich výkony a prístup sú rozhodujúcim faktorom pre fanúšika, ktorý dokáže zniesť prehru, ale nedokáže sa stotožniť s výkonom, aký sme podali proti Myjave. Preto sa vedenie klubu rozhodlo, že samotní hráči pozvú fanúšikov na zápas a zaplatia za nich aj vstupné. Som presvedčený, že naši fanúšikovia si v hojnom počte nájdu cestu na štadión a najlepším možným spôsobom sami určia výšku tejto sankcie. Týmto by som chcel pozvať všetkých fanúšikov na Ružomberok a verím, že všetci spoločne zažijeme výkon našich hráčov, ktorý nás všetkých poteší," uviedol na oficiálnom klubovom webe viceprezident Ivan Kmotrík ml.

K vzniknutej situácii sa vyjadril aj Boris Sekulič ako zástupca kabíny, ktorá zobrala na seba plnú zodpovednosť za uplynulé výsledky. "My si veľmi dobre uvedomujeme celú situáciu a s pokorou prijímame rozhodnutie klubu. Mrzí nás, že sme si tak dobre rozohraný začiatok jarnej časti sami veľmi skomplikovali a pokazili. Oveľa viac nás však mrzí, že sme svojimi výkonmi v posledných zápasoch nepotešili fanúšikov Slovana, majú výsostné právo byť nespokojní. Som však presvedčený, že sa nám podarí vrátiť sa na úroveň, ktorú sme ukázali proti Trenčínu a už v najbližšom ligovom zápase ukážeme svoju silu."