Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Vedúci slovenskej výpravy Korčok: Do hier sme vstúpili správnou nohou

Vedúci slovenskej výpravy v Riu Peter Korčok. Foto: TASR/Michal Svítok

Petra Korčoka najviac potešil výkon strelca Juraja Tužinského. Veril mu už pred kvalifikáciou a očakával, že by sa mal pobiť minimálne o prvú desiatku.

Rio de Janeiro 7. augusta (TASR) - Vedúci slovenskej výpravy Peter Korčok je spokojný so vstupom do olympijských hier v Rio de Janeiro. Najviac ho potešil výkon strelca Juraja Tužinského, ktorý obsadil vo vzduchovej pištoli štvrtú priečku.

"Ani som nerozmýšľal nad tým, či môžeme mať hneď v prvý deň takéto umiestnenie," povedal šéf výpravy a zároveň prezident Slovenského atletického zväzu.

Tužinskému veril už pred kvalifikáciou a očakával, že by sa mal pobiť minimálne o prvú desiatku: "Od začiatku som považoval Juraja za jedného z kandidátov na vynikajúce umiestnenia a naozaj sa potvrdilo, že je veľký pán športovec. Gratulujem mu a veľmi sa teším, že máme takéhoto strelca v našej výprave."

Potešil ho aj výkon plavca Richarda Nagya, ktorý vytvoril nový národný rekord na 400 m polohové preteky časom 4:13,87 minúty a len tesne mu ušlo finále. Darilo sa aj tenistom Anne Karolíne Schmiedlovej a Andrejovi Martinovi, ktorí zvládli súboje prvého kola. Hodnotné výkony podali aj ďalší. "Nálada v tíme je dobrá. Do bojov o umiestnenia nastúpilo viacero športovcov. Tesne nám ušla medaila v streľbe a taktiež finále v plávaní, keď Richard Nagy skončil deviaty v osobnom rekorde. Myslím si, že všetci podali výkony na hranici svojich možností. Niekde to vyšlo lepšie a niekde horšie. Myslím si, že sme začali dobre a že sme vstúpili do olympijských hier správnou nohou," povedal Korčok.