Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Verstappen dosiahol najrýchlejší čas v prvom tréningu na VC Japonska

Pilot Red Bullu Max Verstappen z Holandska prechádza okolo rozkvitnutých čerešní počas prvého voľného tréningu na okruhu Suzuka v Suzuke v strednom Japonsku v piatok 5. apríla 2024 pred nedeľňajšou Veľkou cenou Japonska formuly 1. Foto: TASR/AP

V prvom tréningu bol najrýchlejší Max Verstappen. Jazdec Red Bullu dosiahol čas 1:30,056 minúty a predbehol svojho tímového kolegu Sergia Pereza o 0,181 sekundy.

Suzuka 5. apríla (TASR) - Austrálsky pretekár Oscar Piastri dosiahol najrýchlejší čas v druhom tréningu na Veľkú cenu Japonska, ktorý poznačil dážď a na trať sa nedostali všetky monoposty.

Piastri na McLarene zvládol mokrý okruh v Suzuke za 1:34,725 minúty. Druhý Brit Lewis Hamilton bol na svojom Mercedese o pol sekundy pomalší, tretí Charles Leclerc na Ferrari zaostal až o 4,035 s.

V prvom tréningu bol najrýchlejší Max Verstappen. Jazdec Red Bullu dosiahol čas 1:30,056 minúty a predbehol svojho tímového kolegu Sergia Pereza o 0,181 sekundy. Tretí bol Španiel Carlos Sainz na Ferrari s mankom 0,213 s. Na štvrtom a piatom mieste boli Briti George Russell a Hamilton na Mercedesoch, šiesty najrýchlejší čas dosiahol Leclerc.