Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Vidal by mal v Bayerne Mníchov zaplátať dieru po odchode Schweiniho

Čiľan Arturo Vidal, nová posila bundesligového šampióna Bayernu Mníchov, sa účastní tlačovej konferencie v Mníchove v utorok 28. júla 2015. Foto: TASR/AP

Rodák zo Santiaga bol aj veľkou oporou čílskej reprezentácie pri jej triumfe na nedávnom turnaji Copa America.

Mníchov 28. júla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov v utorok skompletizoval prestup Artura Vidala z Juventusu Turín. Bundesligový šampión oficiálne informoval, že s čílskym stredopoliarom po absolvovaní lekárskej prehliadky podpísal štvorročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Transferová suma je podľa odhadov médií približne na úrovni 36 miliónov eur.

Dvadsaťosemročný Juhoameričan sa tak vracia do najvyššej nemeckej súťaže, kde už hrával v rokoch 2007 - 2011 v drese Bayeru Leverkusen. Už v roku 2011 pri odchode z tíme "farmaceutov" po ňom poškuľoval Bayern, napokon dal však prednosť Juventusu, s ktorým získal štyri majstrovské tituly a v uplynulom ročníku sa prebojoval až do finále Ligy majstrov.

"Chcem urobiť ďalší veľký krok v mojej kariére. Chcem ako hráč ďalej napredovať a vyhrať dôležité trofeje ako napríklad tú z Ligy majstrov. Na to vidím najväčšie šance práve v Bayerne," uviedol po spečatení prestupu Vidal, ktorý bude nosiť na drese číslo 23.

Rodák zo Santiaga bol aj veľkou oporou čílskej reprezentácie pri jej triumfe na nedávnom turnaji Copa America. V národnom drese odohral dokopy 69 zápasov a strelil v nich 12 gólov.

Vidal by mal v zostave mníchovského tímu zaplátať dieru v strede poľa, ktorá vznikla po odchode kapitána nemeckej reprezentácie Bastiana Schweinsteigera do Manchestru United.