Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Ottawa zastavila víťaznú sériu Dallasu, uspel aj Anaheim

Gólová radosť hráčov Anaheim Ducks Foto: TASR/AP

Pri všetkých piatich góloch Ducks asistoval kapitán Ryan Getzlaf.

New York 25. novembra (TASR) - Hokejisti Ottawy vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Dallasu 7:4 a zastavili tak päťzápasovú sériu víťazstiev domáceho tímu. Senators dokázali zdolať dallaské "hviezdy" prvýkrát od 20. decembra 2008. V druhom stretnutí Anaheim otočil duel s Calgary a zvíťazil 5:3, vo všetkých góloch Ducks mal prsty ich kapitán Ryan Getzlaf, ktorý s piatimi asistenciami vyrovnal klubový rekord.

Ottawa sa v zápasoch s Dallasom zvykla herne trápiť. S týmto súperom ťahala šnúru siedmich prehier, naposledy ho dokázala na jeho ľade pokoriť 7. decembra 2007. "Senátori" sa však tentoraz na Texasanov výborne pripravili, keď ťažili z vynikajúcej streleckej efektivity - z 20 striel, ktoré vypálili na bránku Dallasu, dali až sedem gólov. "Osem rokov bola dlhá doba. Vybojovali sme cenné dva body," tešil sa tréner Senators Dave Cameron. Troma bodmi sa na triumfe hostí podieľali útočníci Jean-Gabriel Pageau (2+1) a Mark Stone (1+2), dva góly strelil Mike Hoffman, ktorý tak pekným spôsobom oslávil 26. narodeniny. Dallas prestrieľal súpera 37:20, k výhre mu však nepomohli ani tri body Jamieho Benna (2+1), aktuálne najproduktívnejšieho hráča (32 bodov) a najlepšieho strelca sezóny (16 gólov). "Je to krutá prehra. Začalo sa to rúcať už prvým inkasovaným gólom, v obrane sme porobili množstvo vážnych chýb. Náš defenzívny pár Klingberg - Goligoski zažil asi najhorší večer v sezóne, mohli sme pokojne inkasovať aj viac gólov," hneval sa tréner Stars Lindy Ruff.

Gól Patricka Sharpa v druhej tretine ukončil brankárovi Ottawy Craigovi Andersonovi jeho sériu bez inkasovaného gólu, ktorá sa zastavila na cifre 147:04 min. Fínski brankári v službách Dallasu nemali svoj deň, Antti Niemi po piatom inkasovanom góle prenechal miesto medzi žŕdkami Karimu Lehtonenovi, ten sa však na začiatku tretej tretiny zranil po kolízii s vlastným spoluhráčom Klingbergom, musel odstúpiť z hry a tak sa do bránky vrátil Niemi. O zdravotnom stave Lehtonena mali viac povedať stredajšie vyšetrenia. Stars napriek prehre zostávajú na čele Západnej konferencie, Ottawa je po treťom víťazstve v rade na Východe štvrtá.

Ofenzívna dvojička Ryan Getzlaf - Corey Perry konečne zabrala a potiahla Anaheim k dôležitej výhre nad Calgary. Tréner Ducks Bruce Boudreau zaradil k dosiaľ trápiacej sa dvojici švédskeho útočníka Rickarda Rakella a toto trio sa postaralo o štyri góly, keď Perry a Rakell skórovali zhodne dvakrát a Getzlaf im pri všetkých zásahoch asistoval. Center "káčerov" prihral Ryanovi Keslerovi aj na záverečný gól do prázdnej bránky, ktorým spečatil obrat z 2:3 na 5:3. Getzlaf druhýkrát v kariére zaznamenal v jednom zápase päť bodov, okrem neho sa takýto kúsok v klubových dejinách podaril už iba "fínskemu bleskovi" Teemu Selännemu. Pokiaľ Getzlaf v tejto sezóne bodoval, jeho tím nikdy neprehral. "Keď je vo forme, je to obrovská ofenzívna sila. To je dôvod, prečo získal s kanadskou reprezentáciou dve zlaté olympijské medaily," povedal o svojom lídrovi kouč Boudreau. "Káčeri" sa tešili už z 21. domáceho víťazstva v rade nad Flames. Hosťom nestačili ani dva góly českého krídelníka Michaela Frolíka.

Výsledky NHL:

DALLAS STARS - OTTAWA SENATORS 4:7 (0:2, 1:2, 3:3)

Góly: 28. Sharp (Eakin, Klingberg), 47. Jamie Benn (Jordie Benn), 49. Seguin (Jamie Benn), 57. Jamie Benn (Sharp) - 8. Ryan, 19. Michálek (Pageau, Stone), 33. Stone, 38. Hoffman (Stone, Karlsson), 45. Pageau (Lazar), 51. Pageau (Chiasson), 59. Hoffman. Brankári: Niemi (33.-42. Lehtonen) - Anderson, strely na bránku: 37:20, 18.532 divákov.

ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAMES 5:3 (2:2, 0:1, 3:0)

Góly: 13. Perry (Getzlaf, Fowler), 17. Rakell (Vatanen, Getzlaf), 42. Rakell (Perry, Getzlaf), 44. Perry (Getzlaf, Fowler), 60. Kesler (Getzlaf, Vatanen) - 6. Frolík (Russell, Ferland), 11. Bennett (Backlund, Russell), 36. Frolík (Bennett, Wideman). Brankári: Chudobin (11. Gibson) - Rämö, strely na bránku: 32:25, 15.688 divákov.