Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Futbalový klub Skalice v snahe o záchranu s výraznými zmenami

Na snímke hráči futbalového klubu MFK Skalica, ktorí začali s prípravou na jarnú časť Fortuna ligy v Skalici 4. januára 2016. Foto: TASR/Martin Palkovič

Po jeseni odišlo z klubu deväť hráčov, opačným smerom zamierilo desať novicov.

Skalica 24. februára (TASR) - Futbalisti MFK Skalica sa chcú v jarnej časti Fortuna ligy 2015/16 odpútať z posledného miesta v tabuľke a zabojovať o záchranu medzi elitou. Budú to mať o to náročnejšie, že svoje domáce zápasy budú hrávať v Senici. Skalický štadión nedostal potrebné povolenie na odohratie zápasov FL, nemá totiž dostatočné osvetlenie.

Prípravu absolvovali Skaličania výhradne v domácich podmienkach. Tréner Štefan Horný, ktorý sa k mužstvu vrátil na konci októbra, keď na lavičke nahradil Čecha Aleša Křečka, s jej dĺžkou nebol spokojný. "Nebolo to ono, pretože príprava trvala len osem týždňov. A to je málo, pretože my tu teraz skladáme nové mužstvo. Veľa hráčov odišlo, veľa prišlo. Možno pre hráčov je osemtýždňové obdobie na prípravu dosť, ale pre mňa nie. Aj z toho dôvodu, že čo sa týka zohratosti, tak vždy nám do toho niečo prišlo. Zranenia, testy, jeden týždeň mužstvo ani nebolo spolu. Ja som sám zvedavý, ako sa to vyvrbí, pretože prípravné zápasy ukázali, kde je naša sila i naše slabiny. Chceli sme hrať ešte dva ťažké zápasy, ale nepodarilo sa nám zohnať súperov. Kalendár robili bývalí tréneri a už sa tam moc nedalo meniť, navyše súťaže v okolitých krajinách už boli rozbehnuté. Mali sme absolvovať sústredenie v Turecku, ale napokon z toho zišlo," posťažoval sa Horný, ktorého zverenci odohrali deväť prípravných zápasov s bilanciou 6 výhier, 2 remízy a prehra.

Skalica bude v priebehu jarnej časti opravovať štadión
Tu bude player


Mužstvo zo Záhoria prešlo počas zimy výraznými zmenami. Po jeseni odišlo deväť hráčov, opačným smerom zamierilo desať novicov. Prišli aj brankár Martin Krnáč, jeho bývalí spoluhráči zo Slovana Bratislava obrancovia Martin Dobrotka s Davidom Hudákom, nigérijský defenzívny stredopoliar Ikenna Paul Hillary či ex-reprezentant Juraj Piroška. V rámci polročného hosťovania zo Zbrojovky Brno bude za Skalicu hrať aj David Štrombach. Nováčikmi v drese MFK budú Lukáš Hlavatovič, ktorý hral za SMF Senec a brankár Miroslav Bréda z Liptovského Mikuláša. Horný tvrdí, že najväčším problémom bude zohratosť. "Skalické mužstvo, čo som predtým trénoval, som zobral v štvrtej či tretej lige, oni sa poznali, tam nebol problém. Hráči sa tam toľko nemenili, často spolu hrali a vedeli o sebe. Nás čaká v prvom rade teraz veľa práce, musíme sa zohrať," tvrdil kouč MFK.

Skalica je po jeseni posledná s trojbodovou stratou na Podbrezovú a päťbodovým mankom na druhého nováčika z Michaloviec. Záchrana tak zostáva hlavnou prioritou. "Bodov je málo, skóre máme mizerné. Mužstvo sa skladá zozadu, aj preto sme začali s brankárom a obrancami. Dôležitý bude prvý krok, nálada, psychika. Nebudeme síce hrať doma, ale verím, že aj do Senice nás prídu fanúšikovia povzbudiť. Viac priaznivcov by asi prišlo tu v Skalici, ale na druhej strane prostredie v Senici je dobré, nie je neprejné, slušný, pekný štadión," dodal Horný.