Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Zázrak na Orave: Slovan vypredal 13-násobne kapacitu štadióna

Slovan - Oravske Vesele Foto: facebook.com

Jednou z najväčších športových udalostí tohto týždňa na Orave bol nepochybne duel 3. kola Slovenského pohára medzi štvrtoligovým Oravským Veselým a vicemajstrom Slovenska Slovanom Bratislava (1:6).

Bratislava, 18. septembra (Teraz.sk) - Jednou z najväčších športových udalostí tohto týždňa na Orave bol nepochybne duel 3. kola Slovenského pohára medzi štvrtoligovým Oravským Veselým a vicemajstrom Slovenska Slovanom Bratislava (1:6).

Belasí si za posledné roky už viac-menej zvykli, že v domácom prostredí sa na divácku podporu spoliehať nemôžu. O tú sa však pre zmenu môžu oprieť na ihriskách súperov. Predsalen Slovan je všade na Slovensku obrovský pojem i lákadlo a ak sa jeho hráči predstavia v ktorejkoľvek dedine či mestečku z nižších súťaží, ide prakticky vždy o veľkolepý futbalový sviatok.

Slovan - Oravske Vesele
Foto: facebook.com


Tak tomu bolo aj v utorok v Oravskom Veselom. Do dedinky v okrese Námestovo, ktorá má podľa posledných štatistických údajov 2891 obyvateľov a kapacitu futbalového štadióna 217 miest, bolo na zápas domáceho tímu s bratislavským Slovanom zvedavých 2961 párov očí. A to predstavuje viac než trinásťnásobne väčšie číslo, ako sa oficiálne do oravského futbalového stánku zmestí. Nečudo, belasí majú odjakživa na Orave silnú fanúšikovskú základňu, a tak jeho súčasní hráči museli po pohárovom súboji plniť prosby divákov o spoločné fotografie či autogramy.



„Páči sa mi, aký divácky záujem sme tu vyvolali. V Oravskom Veselom sú milí ľudia a bolo vidieť, že futbal majú radi a rozumejú mu. Bolo skutočne príjemné hrať v tomto prostredí,“ povedal bezprostredne po pohárovom zápase holandský legionár v belasom drese Lesley de Sa, ktorý sa na vysokom víťazstve hostí 6:1 podieľal dvomi gólmi.