Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Toto prezradil o Saganovom zdravotnom stave šéf tímu Vila

Na snímke vpravo slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol jubilejné 100. víťazstvo v profesionálnej kariére na podujatí GP Quebec, kde obhájil svoje minuloročné prvenstvo. Suverénne sa presadil v záverečnom špurte, v ktorom nedal šancu žiadnemu zo súperov v piatok 8. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný svetový šampión si mal údajne priviesť do dejiska MS v cestnej cyklistike v nórskom Bergene chorobu. Rozhodol sa neštartovať v družstve nemeckého Bora-Hansgrohe v nedeľňajšej časovke.

Bergen 21. septembra (TASR) - Športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Patxi Vila uviedol na správnu mieru informácie o zdravotnom stave slovenského cyklistu Petra Sagana.

Dvojnásobný svetový šampión si mal údajne priviesť do dejiska MS v cestnej cyklistike v nórskom Bergene chorobu. Aj preto sa rozhodol neštartovať v družstve nemeckého Bora-Hansgrohe v nedeľňajšej tímovej časovke. Vila pár dní pred pretekmi s hromadným štartom upokojil fanúšikov. "Petra bolelo hrdlo po návrate z Kanady, nič viac. Ani by som nepovedal, že bol chorý, trénoval normálne," uviedol Vila. "Možno sa von dostala nesprávna informácia. Je to Peter, ľudia sa o neho zaujímajú. Všetko je však v poriadku. Je v Európe, má za sebou posledný veľký blok pred nedeľou," povedal pre velonews.com.

Ak by Sagan v Bergene v nedeľu zvíťazil, stal by sa prvým cyklistom v histórii, ktorý by získal tri tituly majstra sveta za sebou. "Je v rovnakej forme ako v predchádzajúcich dvoch rokoch na MS. Výsledky v Quebecu a Montreale boli tiež podobné. Príprava na tréningy a preteky bola rovnaká, preto očakávame v podstate to isté. Pre Petra sú MS najdôležitejšie preteky sezóny. Nemyslí na tretí titul v rade, ale na víťazstvo. Môžem povedať, že je maximálne sústredený a extrémne motivovaný," dodal Vila.