Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Vinicius vyzval UEFA, aby potrestala fanúšikov Atletica za rasizmus

Futbalista Realu Madrid Vinicius Junior sa teší z gólu počas zápasu 28. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Celta Vigo v Madride v nedeľu 10. marca 2024. Foto: TASR/AP

Brazílsky hráč zareagoval na internete na video, v ktorom je vidno, ako fanúšikovia madridského klubu spievajú tradičný chorál, no pozmenili slová a nahradili ich výrazom "šimpanz Vinicius".

Madrid 14. marca (TASR) - Brazílsky futbalista Vinicius Junior z Realu Madrid vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby potrestala fanúšikov Atletica Madrid. Ich správanie pred stredajším zápasom Ligy majstrov proti Interu Miláno, v ktorom si Atletico zaistilo postup do štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele, považuje za rasistické.

Brazílsky hráč zareagoval na internete na video, v ktorom je vidno, ako fanúšikovia madridského klubu spievajú tradičný chorál, no pozmenili slová a nahradili ich výrazom "šimpanz Vinicius". "Dúfam, že UEFA už premýšľa nad trestom. Je smutná realita, že takéto veci sa dejú aj v zápasoch, v ktorých nehrám," zverejnil Brazílčan na sociálnej sieti podľa AP.

UEFA sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila. Vedenie španielskej La Ligy však označilo chorály za úbohé a rasistické. Prípad už posunulo aj úradu španielskeho štátneho zástupcu pre vyšetrovanie prejavov nenávisti.