Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Visintin a Bankesová triumfovali v snoubordkrose v Bakuriani

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Visintin uspel v piatkovom finále pred Švajčiarom Kallem Kobletom, Rakúšanom Alessandrom Hämmerlem a krajanom Lorenzom Sommarivom.

Bakuriani 5. marca (TASR) - Taliansky snoubordista Omar Visintin a Britka Charlotte Bankesová sa stali víťazmi snoubordkrosu v rámci podujatia Svetového pohára v gruzínskom stredisku Bakuriani.

Visintin uspel v piatkovom finále pred Švajčiarom Kallem Kobletom, Rakúšanom Alessandrom Hämmerlem a krajanom Lorenzom Sommarivom. Pred záverečným podujatím sezóny vo švajčiarskom Veysonnaz (20. marca) vedie celkové poradie SP Hämmerle so 62-bodovým náskokom pred Kanaďanom Eliotom Grondinom.

Vo finále žien sa presadila Bankesová pred Chloe Trespeuchovou z Francúzska, Američankou Faye Guliniovou a Michela Moioliovou z Talianska. Česká reprezentantka Eva Samková nezopakovala štvrtkový triumf a musela sa uspokojiť s prvenstvom v "malom" finále a teda konečným piatym miestom. Prišla tak o päťbodový náskok na čele SP, pred záverečným podujatím vedie klasifikáciu s 350 bodmi spoločne s Moioliovou.

SP v snoubordingu - Bakuriani /Gruz./



finále snoubordkrosu:

muži:
1. Omar Visintin (Tal.), 2. Kalle Koblet (Švaj.), 3. Alessandro Hämmerle (Rak.), 4. Lorenzo Sommariva (Tal.)
celkové poradie SP (po 5 zo 6 súťaží): 1. A. Hämmerle 330, 2. Eliot Grondin (Kan.) 268, 3. Glenn De Blois (Hol.) 227

ženy: 1. Charlotte Bankesová (V.Brit.), 2. Chloe Trespeuchová (Fr.), 3. Faye Guliniová (USA), 4. Michela Moioliová (Tal.)
celkové poradie SP (5 zo 6): 1. Eva Samková 350, 2. Moioliová 350, 3. Guliniová 282