Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Višňovského asistencia nepomohla, Washington zdolal Islanders

Rus Alex Ovečkin z Washington Capitals v súboji s obrancom New York Islanders Ľubomír Višňovský v piatok 17. apríla 2015 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

"Ostrovania" prehrali v noci na sobotu v druhom súboji 1. kola play off zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 3:4, stav série je po dueloch v metropole USA 1:1.

New York 18. apríla (TASR) - Hokejistom New Yorku Islanders nepomohla asistencia slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského. "Ostrovania" prehrali v noci na sobotu v druhom súboji 1. kola play off zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 3:4, stav série je po dueloch v metropole USA 1:1. V bránke hostí sa opäť predstavil Jaroslav Halák, ktorý zneškodnil 31 z 35 striel hráčov Capitals. Islanders viedli 2:0 i 3:1, ale nakoniec podľahli 3:4. "V tretej tretine sme prišli o vedenie. Hráči súpera sa do nás tvrdo pustili. Nezopakovali sme výkon z prvého zápasu. Nehrali sme dobre, preto sme prehrali," skonštatoval Višňovský. "Po prehre v prvom zápase sme nespanikárili. Aj keď sme prehrávali 0:1, dokázali sme to otočiť. Veríme si a stále bojujeme," povedal Jason Chimera, ktorý zaznamenal jeden gól.

V bránke Capitals nečakane nastúpil Philipp Grubauer, ktorý zaznamenal 18 zákrokov a vo svojom debute v play off sa tešil z víťazstva. Dvadsaťtriročný Nemec nahradil stabilnú jednotku Bradena Holtbyho, ktorý bol chorý. "Snažil som sa podať čo najlepší výkon. Nerobil som nič extra, len som chytal strely. Nie je to žiadna veda," skonštatoval Grubauer, ktorého vedenie klubu len v piatok povolalo z farmy v AHL. Mladý nemecký brankár netušil, či bude kryť chrbát Holtbymu, alebo bude na tribúne. Napokon nastúpil od začiatku a stal sa tretím brankárom v histórii Capitals, ktorý sa v debutovom zápase v play off tešil z víťazstva. Pred ním sa to podarilo Bobovi Masonovi (11. apríla 1987) a jeho krajanovi Olafovi Kölzigovi (5. apríla 1995).

Vyrovnaný stav 1:1 je aj v sérii medzi Nashvillom a Chicagom. Blackhawks s Mariánom Hossom v zostave podľahli v druhom zápase domácim "predátorom" hladko 2:6. "Je to veľké víťazstvo, ktoré sme dosiahli vďaka tvrdej práci. Boli sme vytrvalí a zaslúžene sme sa vrátili do série," povedal útočník Nashvillu Craig Smith. "Predátori" však prišli o kapitána Shea Webera, ktorý odstúpil v 10. minúte druhej tretiny po hite Brandona Saada. "Nikdy nechcete stratiť kapitána. Je to jeden z našich najlepších hráčov. Ale myslím si, že chlapci to dnes zvládli aj bez neho," povedal útočník Colin Wilson.

Montreal v kanadskom derby zdolal Ottawu 3:2 po predĺžení a vedie už 2:0 na zápasy. "Celú základnú časť sme bojovali o to, aby sme mali v play off výhodu domáceho ľadu. Vieme, že sa u nás súperom hrá ťažko. Aj dnes sme z publika čerpali energiu. Vedieme 2:0 na zápasy, ale ešte o ničom nie je rozhodnuté," vyhlásil kouč Montrealu Michel Therrien. O triumfe jeho tímu rozhodol Alex Galchenyuk vo štvrtej minúte predĺženia.

Vancouver zdolal doma Calgary 4:1 a vyrovnal stav série na 1:1. "Mali sme výborný štart. Opäť sme odohrali dobrý zápas, no rozdielom bolo, že dnes sme dali viac gólov. Preto sme aj vyhrali," povedal Henrik Sedin, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. "V prvej tretine boli jasne lepší a prebili nás. Myslím si, že potom sme vyrovnali hru, ale v play off si nemôžete dovoliť vypustiť jednu tretinu. Jedno zlé dejstvo nás stálo zápas, poučíme sa z toho," povedal obranca Calgary Kris Russell.

Vancouver zdolal doma Calgary 4:1 a vyrovnal stav série na 1:1.



Výsledky - 1. kolo play off NHL:

druhé zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:2 pp

/stav série 2:0/

Washington Capitals - New York Islanders 4:3 (za hostí Višňovský 0+1, Halák kryl 31/35 striel)

/stav série 1:1/



druhé zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 6:2

/stav série 1:1/

Vancouver Canucks - Calgary Flames 4:1

/stav série 1:1/