Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Višňovský nedohral po faule Wilsona. Okposo: Je to idiot

Na snímke slovenský hokejový reprezentant a hráč zámorského hokejového klubu New York Islanders Ľubomír Višňovský, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Štart Višňovského v piatom zápase série, ktorá je vyrovnaná 2:2, je neistý.

New York 22. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca v službách New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský nedohral pre zranenie štvrtý zápas série play off NHL s Washingtonom Capitals, v ktorom jeho tím v noci na stredu prehral 1:2 po predĺžení.

Skúseného 38-ročného obrancu v 6. minúte druhej tretiny zrazil na ľad v plnej rýchlosti robustný útočník Capitals Tom Wilson. Višňovský sa po strete ťažko dvíhal z ľadu a na jeho tvári sa objavila aj krv. Incident sa udial za bránkou Jaroslava Haláka, kde Višňovský odohrával puk, keď do neho ako vlak narazil Wilson. Ten inkasoval len menší trest za napadnutie, ale slovenský hokejista sa už do zápasu nevrátil a Islanders dohrávali s piatimi obrancami.



Tréner John Capuano po zápase neprezradil v akom je stave a štart Višňovského v piatom zápase série, ktorá je vyrovnaná 2:2, je neistý. "Ostrovania" boli na Wilsona poriadne nahnevaní. "Je to idiot. Celý zápas hrá bezohľadne a poľuje na súpera. Pri bodyčekoch skáče a necháva v súbojoch nohu. Pre toto nie je v NHL miesto," hneval sa útočník Islanders Kyle Okposo.



Višňovský mal počas sezóny problémy so zraneniami, ale v play off sa dal dokopy a patril k najlepším hráčom svojho tímu. V prvých troch zápasoch zaznamenal dve asistencie.