Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Víťazmi Slovenského pohára sa stali Pavlikovský s Plichtom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre šesť posádok súťažiacich v Slovenskom rely pohári pripravili organizátori na nedeľu šesť rýchlostných skúšok o dĺžke 60 km.

Eger 3. apríla (TASR) - Víťazmi pretekov Slovenského rely pohára, ktorý začal nový ročník rovnako v rámci 11. Rely Eger, sa stali Prešovčania Igor Plichta s Michalom Svatom na Citroene Saxo.

Pre šesť posádok súťažiacich v Slovenskom rely pohári pripravili organizátori na nedeľu šesť rýchlostných skúšok o dĺžke 60 km a po prvýkrát absolvovali rovnakú dĺžku etapy, ako posádky hlavných šampionátov. Bez väčších problémov ju v najrýchlejšom čase zvládli Igor Plichta s Michalom Svatom na Citroene Saxo, keď dovtedy vedúca posádka Vilo Pavlinský a Rado Plichta na Citroene C2 musela vo 4. RS pre technické problémy zo súťaže nečakane odstúpiť.

"Keďže to boli moje prvé preteky SRP po prechode z amatérskych súťaží, zdali sa mi dosť rýchle. Organizačne sa mi to páčilo, len škoda jednej zrušenej rýchlostnej skúšky. Je mi ľúto Vila, viac by som si cenil druhé miesto za ním ako takto získané prvé miesto. Ale teším sa, nemali sme žiadny technický problém, nemuseli sme nič riešiť. Takže už sa nemôžem dočkať domácej Rally Prešov", zhrnul svoje pocity jazdec víťaznej posádky Igor Plichta.

Na 2. mieste skončili Marek Králik s Michalom Králikom, 3. priečka patrí Matejovi Krišandovi s Petrom Krišandom a 4. miesto Štefanovi Kubackovi s Janou Kubackovou. Zvyšné dve posádky z pretekov odstúpili.

Výsledky Rallye Eger – Slovenského rely pohára: 1. Igor Plichta, Michal Svat (Citroen Saxo), 2. Marek Králik, Michal Králik (Škoda Felicia), 3. Matej Krišanda, Peter Krišanda (Seat Ibiza), 4. Štefan Kubacka, Jana Kubacková (Honda Civic CRX).