Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Víťazné ťaženie Svitka na KTM

MM SR vo Vidine Foto: Marek Bača

Motocyklový pretekár Štefan Svitko zo SLOVNAFT Teamu cez víkend s prehľadom zvíťazil na pretekoch seriálu XCC Austria (Xtreme Cross Country) v dolnorakúskom Lunz am See.

Bratislava 23. júna (OTS) - Po predošlých víťazstvách na pretekoch Launsdorfe a Griffene sa tak drží na najvyššej priečke.

Priamo z Lunz am See sa Svitko cez víkend presunul do Vidinej, kde štartoval na countrycrossových pretekoch osemdielneho seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v countrycrosse a endure. Po absolútnom víťazstve na countrycrossových pretekoch v Malých Uherciach a Skýcove sa mu darilo aj na trati vo Vidinej. Ďalšie countrycrossové preteky absolvuje v júli v rodnom Žaškove na Orave.

V auguste čaká Svitka niekoľko pretekov v endure, ktoré budú tiež súčasťou seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky. Na úvodných aprílových pretekoch enduro v Borskom Mikuláš sa stal po triumfe v triede E2 absolútnym víťazom.

Tohtoročné seriály medzinárodných majstrovstiev Slovenska a XCC Austria sú pre trojnásobného majstra Európy v endure prípravou na rely Dakar 2015, kde by sa opäť rád postavil na štart a pokúsil o prienik medzi trojicu najlepších. Má na to predpoklady aj skúsenosti. Na januárovom rely Dakar 2014 obsadil tento jazdec SLOVNAFT Team-u v konečnom hodnotení v kategórii motocyklov vynikajúce 9. miesto. Bol to jeho piaty štart na Dakare vo farbách Slovnaftu a druhý najlepší výsledok. Na dlhej trati Svitko testuje v extrémnych podmienkach mazivá MOL Dynamic.