Šport

Víťazom pretekov v Zakopanom sa stal Rakúšan Kraft

TASR, 24. januára 2016 19:08

Slovinský líder celkového poradia SP Peter Prevc sa musel uspokojiť s konečným 3. miestom.

Rakúšan Stefan Kraft. Foto: TASR/AP
Zakopané 24. januára (TASR) - Skokmi dvakrát 133 m, za ktoré dostal spolu 307,3 b, si rakúsky skokan na lyžiach Stefan Kraft vybojoval v nedeľu na veľkom mostíku v Zakopanom svoje celkovo 4. pohárové víťazstvo. Slovinský líder celkového poradia SP Peter Prevc, ktorý po 1. kole viedol za najdlhší skok dňa 140 m, doletel v 30-člennom finále iba na značku 125 m a musel sa uspokojiť s konečným 3. miestom, keďže ho výkonom 138 m preskočil Kraftov krajan a spolubývajúci Michael Hayböck.

Výsledky:
Jednotlivci - veľký mostík:
1. Stefan Kraft 307,3 b. (133,0+133,0 m), 2. Michael Hayböck (obaja Rak.) 299,8 (130,5+138,0), 3. Peter Prevc (Slovin.) 296,7 (140,0+125,0), 4. Kenneth Gangnes 288,4 (130,5+131,5), 5. Johann Forfang (obaja Nór.) 281,9 (128,5+133,0), 6. Richard Freitag (Nem.) 276,3 (131,0+130,0)
Poradie SP po 13 z 29 pretekov: 1. Peter Prevc (Slovin.) 1084 b, 2. Severin Freund (Nem.) 779, 3. Kenneth Gangnes (Nór.) 725, 4. Michael Hayböck (Rak.) 567, 5. Johann Forfang (Nór.) 526, 6. Stefan Kraft (Rak.) 478
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:47

Zápas medzi Trnavou a Slovanom Bratislava skončil remízou
Slovan sa ešte snažil niečo spraviť s výsledkom, ale nepodarilo sa mu to ani v úplnom závere. audio

sk
včera 20:16

Nitrania víťazstvom 2:1 nad Plzňou oživili svoje šance na postup
Plzeň tlačila hlavne v presilovkách, Valent však držal nerozhodný stav až do konca druhej časti zápasu. audio

sk
včera 18:55

Keňských funkcionárov zatkli pre zlyhania pri vedení tímu na OH v Riu
Kenskí športovci sa sťažovali na ťažké podmienky, v ktorých museli žiť po zatvorení olympijskej dediny.

sk

TERAZ výsledky zápasov





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac