Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Vůjtek hodnotí výlet do Ruska pozitívne: Našli sme svoju hru

Slovenská hokejová reprezentácia nezvládla ani druhý zápas s Ruskom, prehrali 3:2 Foto: TASR/Michal Svítok

Vůjtek nechcel po zápase nikoho vyzdvihovať ani kritizovať, no priznal, že niektorí hráči majú už miestenku na MS vo Fínsku istú.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti si doviezli z Ruska domov dve prehry, no oproti prvým dvom duelom v rámci Euro Hockey Challenge proti Dánom po podstatne lepších výkonoch. Trénera Vladimíra Vůjteka potešil najmä piatkový zápas, v ktorom jeho zverenci podľahli favoritom 1:2 až po samostatných nájazdoch. V meste na rieke Volga však dočasne prišiel o dvojicu útočníkov Branka Radivojeviča a Juraja Mikúša.

Po tesnej piatkovej prehre prišla v sobotu druhá v pomere 2:3, no po úplne inom priebehu. Rusi dve tretiny dominovali a vytvorili si náskok 3:0, hostia sa chytili až v treťom dejstve dvoma gólmi Milana Bartoviča. "Dostali sme dva hlúpe góly a potom už boli ruskí hráči na koni, to už sa proti nim hrá ťažko. Dali sme im príliš veľký náskok. Sme radi, že sme to aspoň nevzdali, bojovali sme a nakoniec sme výsledok zdramatizovali," uviedol hlavný kormidelník, ktorý napriek dvom prehrám zhodnotil výlet do Jaroslavľu pozitívne.

"Pretože si myslím, že po tých výsledkoch a hre s Dánskom, sme predviedli oveľa lepší výkon a hrali sme zodpovednejšie. Teda až na tie dve chyby po vyhodení puku cez celé klzisko, keď išli Rusi sami na bránku. To by sa takémuto mužstvu nemalo stávať. Ale inak si myslím, že sme našli svoju hru, všetci vedia, za čo bojujú a ako sa majú na ihrisku pohybovať," uviedol kouč.

Vůjtek nechcel po zápase nikoho vyzdvihovať ani kritizovať, no priznal, že niektorí hráči majú už miestenku na MS vo Fínsku istú: "Myslím si, že sme sa tu o mužstve dosť dozvedeli, pretože to boli prvé zápasy proti takto silným súperom. Ukázali nám, kto na to má a kto proste musí počkať na šancu do budúceho roku."

Reprezentanti sa vrátili do Bratislavy hneď po druhom zápase a už na pondelňajšom zraze sa k nim pripojí dvojica obrancov zo zámorskej NHL - Andrej Sekera z Buffala Sabers a Milan Jurčina z NY Islanders. Z kádra, ktorý cestoval do Ruska, však zatiaľ nikto neodíde, keďže je stále otázny stav Radivojeviča a Mikúša. Prvého trápi infekcia, druhý si v sobotňajšom zápase poranil pravý členok. "Stále musíme mať minimálne päť pätiek v hre, pretože sú pred nami štyri zápasy a nevieme, čo sa stane," uviedol Vůjtek.

Mikúš nedohral sobotňajší duel proti "zbornej", keď ho v druhej tretine nešťastne zranil Bartovič. "Zranil som si pravý členok, keď sa Bartovič snažil nahrávať na Hovorku. Keď som videl, ako sa napriahol, chcel som nadskočiť, no bohužiaľ ma trafil presne do kosti," uviedol dvadsaťpäťročný center s tým, že zo začiatku myslel na najhoršie: "Prvú minútu som si myslel, že to bude zlomené, pretože to strašne bolelo. Potom v kabíne to už bolo lepšie a dúfam, že to nebude nič vážne."

Mikúš hral do stavu 0:3, no podľa jeho slov prvé dva góly domácich rozhodcovia nemali uznať: "Prvý gól dali z ofsajdu, pri druhom tam podľa mňa bol hráč v bránkovisku. Bolo to také čudné a myslím si, že nemali platiť. Celkovo to však boli dobré zápasy a dobrá príprava."