Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Vůjtek vyradí štyroch hráčov, no káder neuzavrie, príde aj Dravecký

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Foto: TASR/Michal Svítok

Jeho zverenci absolvovali v uplynulých týždňoch dovedna osem duelov.


Bratislava/Riga 25. apríla (TASR) - Slovenským hokejistom nevyšla generálka na blížiaci sa svetový šampionát v Prahe a Ostrave. Napriek prehre 2:3 po nájazdoch v Lotyšsku bol tréner Vladimír Vůjtek spokojný so zlepšenou hrou svojho tímu, z ktorého po dvojzápase v Rige by mali odísť štyria hráči, no doplní ho Vladimír Dravecký. Vzhľadom na možné zdravotné komplikácie a príchod zámorských posíl reprezentačný kouč ešte nomináciu na šampionát neuzatvorí.

Slováci zakončili zápasovú časť prípravy prehrami 1:5 a 2:3 po nájazdoch v Lotyšsku. V prvom zápase predviedli nevýrazný výkon, no v tom druhom videl Vůjtek herné zlepšenie. "Myslím, že od druhej tretiny sme hrali solídne, len tá prvá nám trošku ušla. Potom sme tam mali nejaké príležitosti, vyrovnali sme hru a napokon aj skóre. Tieto posledné zápasy neznamenali smerom k šampionátu nič. Väčšina hráčov vie, že pôjde na majstrovstvá sveta a žiadny z nich sa nechcel zraniť. Niektorí podvedome upustili od dôslednosti, a to nás stálo výsledok. V piatok sme hrali zle, dnes sa to zlepšilo," uviedol pre TASR po stretnutí.

Jeho zverenci absolvovali v uplynulých týždňoch dovedna osem duelov. Prípravu otvorili domácim dvojzápasom proti Švédsku, keď najskôr v Trenčíne podľahli "Tre kronor" 3:4, no o dva dni neskôr v Bratislave triumfovali 3:1. O týždeň neskôr nedobyli jihlavský ľad, domácim Čechom podľahli 2:3 po nájazdoch a v následnom vzájomnom stretnutí 1:3. Príprava tímu sa v ďalšom bloku presunula na východ republiky. V piatom dueli v Košiciach prišla prehra 4:5 pp a sn s Bieloruskom, no o dva dni neskôr v Poprade aj náprava reputácie po triumfe 5:2. Záverečné duely v Rige mu však absolútne nevyšli, trénerovi však veľa ukázali vzhľadom na ďalšiu redukciu kádra. "Po ukončení zápasovej časti prípravy pošleme domov asi štyroch hráčov," skonštatoval Vůjtek.

Kvarteto mien by malo byť známe už v nedeľu, no ich odchodom sa káder ešte neuzavrie. "Máme pred sebou ešte asi štyri tréningy pred majstrovstvami sveta, môže sa hocičo stať, niekto sa zraniť alebo ochorieť. Ešte si necháme nejakú rezervu, nebude to definitívna nominácia. V hre sú aj hráči z NHL," dodal reprezentačný kormidelník, ktorý po finálovej sérii v českej extralige nominoval útočníka Třinca Vladimíra Draveckého.