Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Vlhová v tréningu zjazdu naznačila kombi-duel s Holdenerovou

Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/Martin Baumann

Tréningy sa idú primárne pre nedeľnú majstrovskú súťaž v kráľovskej alpskej disciplíne, ale z pohľadu Vlhovej je v zornom poli najmä piatok.

Are 6. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zašla v stredajšom meranom tréningu na zjazd v dejisku MS vo švédskom Are 27. čas. Výpovedná je však najmä orientačná strata od najrýchlejších, pričom od Švajčiarky Jasmine Fluryovej ju delilo 2,28 s, tá navyše neprešla traťou korektne. Úplné kritérium sú však pre 23-ročnú Slovenku odstupy na jej reálne konkurentky v kombinácii, na Švajčiarku Wendy Holdenerovú mala manko 1,13 s.

Najlepší čas po Fluryovej dosiahla jej krajanka Lara Gutová-Behramiová (1:14,57), Nórka Kaisa Vickhof Lieová stratila 22 stotín, Vlhová 1,84 s. Tréningy sa idú primárne pre nedeľnú majstrovskú súťaž v kráľovskej alpskej disciplíne, ale z pohľadu Vlhovej je v zornom poli najmä piatok. V kombinácii so slalomom skončila pred rokom na ZOH piata a teraz pri neúčasti Američanky Mikaely Shiffrinovej i pri všeobecnom vývoji jej vlastnej výkonnosti medailovú šance v kombinácii na MS narástli.

Oproti pondelkovému tréningu sa tentoraz išlo na skrátenej trati, o cca 15 sekúnd menej však zásadný posun v rozložení síl neukazuje. Vlhová stratu znížila približne o sekundu a indikuje to práve Vlhovej rozmach v rýchlej stope. Podľa týchto parametrov by sa mohol naozaj rysovať jej súboj s Holdenerovou, úradujúcou svetovou šampiónkou v súťaži alpskej všestrannosti, najmä keď jej krajanka, olympijská víťazka Michelle Gisinová je zranená. Ďalšia univerzálka, Kanaďanka Marie-Michelle Gagnonová sa v tréningoch zjazdu Vlhovej príliš nevzdialila a v slalome je výkonnostne pomerne značne za ňou.