Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Vlhovej stav je stabilizovaný, jej tím žiada o trpezlivosť

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas prevozu na záchranných saniach po páde počas prvého kola obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej 20. januára 2024. Foto: TASR/Martin Baumann

Zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice.

Jasná 20. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je po páde v 1. kole obrovského salomu v Jasnej v stabilizovanom stave a previezli ju do nemocnice. Vo vyhlásení o tom informoval jej tím.

Dvadsaťosemročná lyžiarka na domácom svahu spadla ešte v prvom úseku trate. Zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice. "V súčasnosti sa podrobuje komplexným vyšetreniam, ktoré odhalia rozsah zdravotných indispozícií, o čom vás budeme informovať. Žiadame vás o trpezlivosť a pochopenie. V mene celého Niké Ski Team Petra Vlhová by sme sa radi poďakovali fanúšikom za obrovskú podporu, ktorej sa nám v týchto chvíľach od vás dostáva. Užite si zvyšok dnešných pretekov a povzbudzujte, prosím, všetky pretekárky na trati," uviedol tím v oficiálnom vyhlásení.