Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Vo finále turnaja ATP v Miami Murray vyzve Djokoviča

Novak Djokovič Foto: TASR/AP

Djokovič, zverenec slovenského trénera Vajdu, porazil v semifinále v Miami Argentínčana Monaca. Murray sa dostal do finále bez boja. Španiel Nadal zápas skrečoval pre zranenie.

Key Biscayne 31. marca (TASR) - Vo finále mužskej dvojhry na prestížnom turnaji ATP Masters 1000 v americkom Miami sa stretne britský tenista Andy Murray so svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom.



Djokovič v prvom finále od Australian Open


Najvyššie nasadený hráč turnaja Djokovič postúpil do vôbec prvého finále od svojho triumfu na Australian Open cez Argentínčana Juana Monaca po víťazstve 6:0 a 7:6 (5). "Prvý set bol neuveriteľný, hral ako skutočná svetová jednotka a pre mňa to bolo naozaj ťažké. V druhom sete to bol veľký boj, ale musím uznať, že postup si zaslúžil môj súper," zhodnotil Monaco, ktorý doposiaľ prehral všetkých päť duelov s Djokovičom, pričom s ním uhral iba jediný z 13 setov. "V tajbrejku som zostal pokojný a sústredil som sa na to, aby som to v správnom čase uzavrel," povedal zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.


Murray postúpil bez boja

Rafael Nadal
Foto: TASR/AP

Víťaz podujatia z roku 2009 Murray sa do finále dostal bez boja po tom, čo jeho semifinálový súper druhý nasadený Španiel Rafael Nadal na zápas nenastúpil pre zranenie kolena.

"Je mi to veľmi ľúto kvôli mojim fanúšikom v Miami i na celom svete. Zranenie mi však neumožnilo nastúpiť na dnešný zápas," uviedol Nadal prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

S Murraym má Djokovič, útočiaci na tretí titul v Miami a druhý v poradí, pozitívnu bilanciu 7 víťazstiev a 5 prehier, naposledy nad ním triumfoval v januárovom semifinále Australian Open. "Jeden druhého veľmi dobre poznáme a bude to dobrý zápas," predpovedal obhajca víťaznej trofeje.



dvojhra - semifinále:

Andy Murray (4-V. Brit.) - Rafael Nadal (2-Šp.) - bez boja

Novak Djokovič (1-Srb.) - Juan Monaco (21-Arg.) 6:0, 7:6 (5)