Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V Nyone sa uskutoční žreb UEFA Futsal Cupu a kvalifikácie MS 2016

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V oboch bude mať zastúpenie aj slovenský futsal.

Nyon 1. júla (TASR) - Vo štvrtok 2. júla sa vo švajčiarskom Nyone uskutočnia dva futsalové žreby - nového ročníka UEFA Futsal Cupu 2015/2016 (začiatok o 13.30 h) a kvalifikácie MS 2016 (od 14.30 h). V oboch bude mať zastúpenie aj slovenský futsal. V prvom prípade bude úradujúci majster Slov-matic FOFO Bratislava v termíne 29. septembra - 4. októbra hostiteľom jednej zo skupín hlavného kola UEFA Futsal Cupu, pri druhom žrebe budú netrpezlivo očakávať svojich súperov hráči národného tímu.

V predkole UEFA Futsal Cupu (25.-30. augusta 2015) vyžrebujú v sídle Európskej futbalovej únie päť skupín po štyroch tímoch, tri skupiny budú mať trojčlenné obsadenie. Osmička víťazov sa kvalifikuje do Main round - hlavného kola. V tejto fáze už "naskočí" do diania aj sériový slovenský šampión Slov-matic, ktorý bude organizátorom jednej zo šiestich štvorčlenných skupín a vzhľadom na vysoký koeficient ho budú ťahať z osudia z prvého koša. Prvé dva tímy každej skupiny sa kvalifikujú do Elite Round. Termíny zápasov sú 29. september - 4. október 2015, okrem Bratislavy sa bude hrať v Györi (Maďarsko), Rige (Lotyšsko), Targu Muresi (Rumunsko), Dobovci (Slovinsko) a Nikózii (Cyprus). Priamo do Elite round, ktoré sa uskutoční v apríli 2016, je nasadená štvorica Kairat Almaty (obhajca trofeje), Inter FS, Tulpar Karagandy a KMF Ekonomac Kragujevac.

V predkole kvalifikácie MS 2016 (22.-25. októbra 2015) vyprofiluje štvrtkový žreb päť skupín po štyroch tímoch, jedna skupina bude mať troch účastníkov. Spolu šesť víťazov skupín predkola sa kvalifikuje do hlavného kola eliminácie. V tejto fáze, ktorá sa uskutoční 10.-13. decembra 2015, sa vytvorí sedem štvorčlenných skupín. Priamo na šampionát nepostúpi nik, prvé dva tímy z každého zoskupenia sa prebojujú do dvojzápasovej play off, ktorá určí sedmičku postupujúcich na finálový turnaj do Kolumbie. Dejiskami hlavného kola kvalifikácie budú Taliansko (Bari), Portugalsko (Loulé), Chorvátsko (Osijek), Česká republika (Chomutov), Maďarsko (Gyöngyös), Holandsko (Eindhoven) a Turecko (Izmir). Slovákov budú ťahať z druhého výkonnostného koša.