Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Vo štvrtok žreb osemfinále LM, prvýkrát bez obhajcu

Prvýkrát v histórii LM sa stalo, že obhajca trofeje nepostúpil zo skupinovej fázy, na úkor Chelsea Londýn sa ďalej prebojovali Juventus Turín a Šachtar Doneck.

Nyon 19. decembra (TASR) - Vo štvrtok 20. decembra o 11.30 h sa v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone uskutoční žrebovanie osemfinále Ligy majstrov 2012/2013. Bude prakticky bez slovenskej účasti, hoci kmeňovým hráčom Celticu Glasgow je brankár Ľuboš Kamenár, ten však v jesennej časti nefiguroval na súpiske škótskeho tímu pre európsku pohárovú súťaž číslo jeden.

Do osemfinále postúpili víťazi ôsmich skupín a mužstvá z 2. miest. Podľa pravidiel LM sa v prvej fáze jarnej vyraďovacej fázy nemôžu stretnúť kluby z rovnakej skupiny či krajiny. Nehrozí preto, že by si fanúšikovia už v osemfinále zgustli na šlágri Real Madrid - FC Barcelona. Víťazi skupín majú privilégium, že budú figurovať medzi nasadenými mužstvami a prvý zápas odohrajú na ihrisku súpera. Sú nimi: Paríž Saint-Germain, Schalke 04 Gelsenkirchen, FC Malaga, Borussia Dortmund, Juventus Turín, Bayern Mníchov, FC Barcelona a Manchester United. Nenasadenými tímami budú FC Porto, Arsenal Londýn, AC Miláno, Real Madrid, Šachtar Doneck, FC Valencia, Celtic Glasgow a Galatasaray Istanbul.

Prvýkrát v histórii LM sa stalo, že obhajca trofeje nepostúpil zo skupinovej fázy, na úkor Chelsea Londýn sa ďalej prebojovali Juventus Turín a Šachtar Doneck. Úvodné zápasy osemfinále sú na programe 12., 13., 19., 20. februára, odvety sa uskutočnia 5., 6., 12. a 13. marca. Finále LM sa uskutoční 25. mája na londýnskom štadióne Wembley.



Zoznam účastníkov osemfinále Ligy majstrov 2012/2013:

nasadené mužstvá (víťazi skupín): Paríž Saint-Germain, Schalke 04 Gelsenkirchen, FC Malaga, Borussia Dortmund, Juventus Turín, Bayern Mníchov, FC Barcelona, Manchester United

nenasadené mužstvá (mužstvá z 2. miest): FC Porto, Arsenal Londýn, AC Miláno, Real Madrid, Šachtar Doneck, FC Valencia, Celtic Glasgow, Galatasaray Istanbul