Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Vo veku 81 rokov zomrel R. Jeanneret,dlhoročný hlásateľ Buffala Sabres

Na snímke Rick Jeanneret, dlhoročný hlásateľ a komentátor hokejového Buffala Sabres. Foto: TASR/AP

Jeanneretova kariéra trvala vyše 50 rokov. K Sabers sa pridal v sezóne 1971/72 a svoje pôsobenie ukončil po predminulom ročníku. Bol najdlhšie pôsobiaci hlásateľ v histórii NHL.

New York 18. augusta (TASR) - Vo veku 81 rokov zomrel vo štvrtok Rick Jeanneret, dlhoročný hlásateľ a komentátor hokejového Buffala Sabres. Informoval o tom klub NHL a rodina zosnulého, ktorý skonal po dvojročnej chorobe na zlyhanie organizmu.

Jeanneretova kariéra trvala vyše 50 rokov. K Sabers sa pridal v sezóne 1971/72 a svoje pôsobenie ukončil po predminulom ročníku. Bol najdlhšie pôsobiaci hlásateľ v histórii NHL, v roku 2012 získal Foster Hewitt Award pre najlepšieho hokejového moderátora a v jeho záverečnej sezóne klub umiestnil banner s jeho menom pod strechu KeyBank Center. Okrem deviatich hráčov Sabres sa tejto pocty dostalo len dvom ďalším ľuďom - zakladateľom klubu, bratom Seymourovi a Northrupovi Knoxovcom.

"Rick bol skutočne veľmi výnimočný a veľmi milovaný muž. Všetkými, ktorí ho poznali a počúvali jeho kúzlo a znalosti. Som veľmi rád, že som ho poznal a všetci máme veľké šťastie, že sme ho mohli počúvať," uviedol majiteľ klubu Terry Pegula pre agentúru AP.