Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VODNÉ PÓLO: Slováci vstúpili do ME prehrou. Španielom podľahli 4:13

Slovák Juraj Zaťovič (vpravo) sa chystá vystreliť cez Španiela Guillerma Molinu Riosa počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016. Foto: TASR/AP
Španiel Blai Mallarach (vpravo) a Slovák Tomáš Brúder (vľavo) v súboji o loptu počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016. Foto: TASR/AP

Naši reprezentanti sa na európskom šampionáte najbližšie prestavia v utorok 12. januára, ich súperom bude Holandsko.

Belehrad 10. januára (TASR) - Slovenskí vodnopóloví reprezentanti vstúpili do ME prehrou. V otváracom zápase európskeho šampionátu nestačili na Španielov, ktorým podľahli 4:13. Španielsky tím rozhodol o svojom víťazstve už v prvých dvoch štvrtinách, po ktorých viedol 10:2. Slováci sa na ME najbližšie prestavia v utorok 12. januára o 9.30, ich súperom bude Holandsko.

Priebeh zápasu:

Už v prvej minúte mal slovenský tím možnosť presilovky, ale početnú výhodu nevyužil. Španieli však vylúčenie Baláža potrestali zásluhou Sziranyiho. Slovenský tím mal v prvej štvrtine problémy s prekonaním obrany Španielov. Po oddychovom čase v 4. minúte nasledovala ďalšia presilovka, ale ani v nej Slováci neskórovali. Favorizovaný súper ešte do konca prvej štvrtiny pridal ďalšie tri góly, vďaka čomu získal pohodlný náskok.

Španieli mali zápas pevne v rukách a v úvode druhej štvrtiny pridali ďalšie góly. Až za stavu 8:0 sa dokázal gólovo presadiť Slovák Martin Faměra, ktorý o pár minút na to pridal aj druhý gól. Španielov to však z tempa nevyviedlo a Echenique v poslednej minúte prvého polčasu upravil na 10:2.

V tretej štvrtine sa ako prví presadili slovenskí reprezentanti, keď zblízka uspel Ďurík - 10:3. Slovenský tím zlepšil obranu a na niekoľko minút vyrovnal hru. Proti súperovej defenzíve sa však presadzoval len veľmi ťažko. Juraj Zaťovič v štvrtej štvrtine upravil na 12:4, ale posledné slovo mali Španieli.

ME vo vodnom póle, A-skupina:

Španielsko - Slovensko 13:4 (4:0, 6:2, 2:1, 1:1)
Góly: Molina 4, Echenique 3, Mallarach 2, Munárriz 1, López Escribano 1, Szirányi 1, Fernández 1 - Faměra 2, Zaťovič 1, Ďurík 1, vylúčenia: 14:11, presilovky: 9/1 - 12/1, pok. hody: 3/3 - 0, rozhodovali: Severo (Tal.) a Ohme (Nem.).

Zostavy:

Španielsko: Aguilar, Lopez Pinedo - Munarriz, Lopes Escribano, Roca, Molina Rios, Minguell, Sziranyi, Espanol, Tahull, Fernandez, Mallarach, Echenique
Slovensko: Kozmér, Gogola - Faměra, Zaťovič, Hrošík, Ďurík, Baláž, Seman, M. Tkáč, Bielik, Polovic, Kolárik, Brúder

Hlasy

Antonio Esteller Serahima, tréner SR: "Španieli sú veľmi kvalitný tím. Proti takým súperom musíme odohrať ešte oveľa viac zápasov, aby sme nazbierali dostatok skúseností. Na úvod šampionátu sme dostali veľmi náročného súpera. V presilovkách sa jeho sila prejavila v tom, že nás nepustil do koncovky. Dúfam, že v ďalšom zápase sa naše zakončenie zlepší."
.



Španiel Marc Minguell (vpravo) blokuje strelu Slováka Martina Kolárika (vľavo) počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016.
Foto: TASR/AP


Španiel Marc Minguell (vpravo) blokuje strelu Slováka Martina Kolárika (vľavo) počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016.
Foto: TASR/AP


Španiel Blai Mallarach (vpravo) a slovenský brankár Lukáš Kozmér (vľavo) počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016.
Foto: TASR/AP


Španiel Roger Tahull (vľavo) a Slovák Samuel Baláž (vpravo) počas zápasu A-skupiny Slovensko - Španielsko na Majstrovstvách Európy vo vodnom póle v Belehrade 10. januára 2016.
Foto: TASR/AP