Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Vodnopólista Samuel Baláž prestúpil z Hornets Košice do Messiny

Slovák Samuel Baláž (vpravo). Foto: TASR/AP

Dohoda 24-ročného reprezentanta s talianskym klubom sa zrodila rýchlo.

Košice 16. januára (TASR) - Slovenský reprezentant vo vodnom póle Samuel Baláž smeruje do Talianska. Už bývalý hráč ŠK Hornets sa dohodol na spolupráci s treťoligovým talianskym tímom WP Messina. Informovala o tom stránka ŠK Hornets Košice.

Dohoda 24-ročného reprezentanta s talianskym klubom sa zrodila rýchlo. "Ponuka prišla síce už skôr, ale veľmi som sa tým nezaoberal. Až neskôr, keď som to celé prehodnotil, som dospel k názoru, že to môže byť príležitosť, ktorej ak sa poriadne chopím, tak to môže byť pre mňa akýsi odrazový mostík v kariére. Verím, že tomu tak bude. Či som sa rozhodol dobre alebo zle, uvidíme po nejakom čase," uviedol Baláž pre klubovú stránku ŠK Hornets.

Baláž patril k oporám ŠK Hornets v sezóne, ale košický klub mu nerobil problémy na ceste za novým angažmánom. "Každému hráčovi sme povedali, že keď chce ísť za lepšími podmienkami do zahraničia, tak ho uvoľníme. Ani vo sne by mi však nenapadlo, že by niekto chcel odísť v polovici sezóny. Naše predsezónne plány sa však ani po odchode Baláža nemenia a pokračujeme ďalej v nastolenom trende. Netajím sa tým, že už hľadáme náhradu. Tréner dnes prišiel s jedným zaujímavým menom," povedal viceprezident a športový riaditeľ ŠK Hornets Košice Pavol Hudák.