Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenskí vodnopóloví reprezentanti podľahli Čiernej Hore 6:15

Čiernohorský vodnopólový hráč Nikola Janovič (vľavo) bojuje o loptu so Slovákom Jurajom Zaťovičom v kvalifikačnom zápase Čierna Hora - Slovensko na ME mužov vo vodnom póle v Belehrade 14. januára 2016. Foto: TASR/AP

Favorizovaný tím položil základy svojho presvedčivého víťazstva v prvých dvoch štvrtinách, po ktorých viedol 12:3.

Belehrad 14. januára (TASR) - Slovenskí vodnopóloví reprezentanti prehrali aj vo svojom treťom vystúpení na ME v Belehrade, keď podľahli Čiernej Hore 6:15. Favorizovaný tím položil základy svojho presvedčivého víťazstva v prvých dvoch štvrtinách, po ktorých viedol 12:3. Slováci tak v základnej A-skupine obsadili posledné štvrté miesto a na turnaji budú pokračovať sobotňajším zápasom o 18.45 h proti víťazovi B-skupiny.

ME vo vodnom póle, A-skupina, muži:
Čierna Hora - Slovensko 15:6 (6:3, 6:0, 1:2, 2:1)
Góly: Radovič 4, M. Janovič 4, Paškovič 3, Ivovič 2, N. Janovič 2 - Faměra 1, Baláž 1, Tkáč 1, Polovic 1, Brúder 1, Seman 1
Zostavy:
Čierna Hora: Lažovič, Ščepanovič - Dras. Brguljan, Paškovič, Petrovič, Dar. Brguljan, Radovič, M. Janovič, N. Janovič, Ivovič, Vukčevič, Jokič
Slovensko: Kozmér, Gogola - Faměra, Zaťovič, Ďurík, Baláž, Seman, Tkáč, Bielik, Polovic, Kolárik, Brúder


Ako prví sa vedenia ujali hráči Čiernej Hory zásluhou M. Janoviča, ale na jeho zásah dokázal z protiútoku odpovedať Tkáč. Po ďalších dvoch góloch toho istého hráča Čiernej Hory korigoval päťmetrovým hodom Faměra - 3:2. Potom však na dlhší čas jednoznačne dominoval favorizovaný južanský tím. Skóre prvej štvrtiny uzavrel Brúder z päťmetrového hodu, no iba korigoval na 3:6.

Druhá štvrtina slovenskému tímu vôbec nevyšla. Hráči Čiernej Hory predviedli viacero pekných akcií a po sebavedomom výkone viedli po prvom polčase 12:3.

Slovenský tím vstúpil do tretej štvrtiny koncentrovanejším výkonom, ktorý sa prejavil aj na skóre. Zlepšenou hrou v obrane dovolili súperovi iba jeden gól, naopak presné zásahy Baláža a Polovica skorigovali skóre na priebežných 12:5. Vyrovnaný priebeh mala aj záverečná časť, v ktorej pridal šiesty gól Lukáš Seman. Slovenský tím napokon prehral rozdielom deviatich gólov.

Róbert Kaid, asistent trénera SR: "Očakávali sme, že hráči Čiernej Hory pôjdu do zápasu s maximálnym nasadením, aby dosiahli skóre potrebné na prvé miesto. V tretej a štvrtej štvrtine sme zvýšili dôraz a agresivitu a vďaka tomu sme zápas ako-tak ustáli. Ťažko povedať, ako by sa zápas vyvíjal, keby sme tak hrali od začiatku. Po bodoch by sme asi nesiahali, možno by však bol výsledok priaznivejší. V sobotu nás čaká zápas proti Srbom. Sú domácim tímom, hrávajú pred jedenásťtisícovou kulisou a predpokladám, že to bude podobná "lavína" ako proti Čiernej Hore. My sa musíme koncentrovať na svoju hru a udržať psychickú pohodu, ktorá bude potrebná v piatom zápase."