Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vodné pólo: Slováci podľahli Nemcom v rozstrele

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Za nerozhodného stavu o víťazovi rozhodli strely z piatich metrov.

Belehrad 18. januára (TASR) - Slovenskí vodnopóloví reprezentanti prehrali vo svojom piatom zápase na ME v Belehrade s Nemeckom 8:9 po strelách z piatich metrov. Slováci viedli už 4:1, Nemci však v tretej štvrtine vyrovnali a napokon zvíťazili po rozstrele. Táto prehra zároveň definitívne pochovala nádeje slovenského tímu na postup do olympijskej kvalifikácie. Slováci budú hrať v ďalšom priebehu ME o umiestnenie na 13.-16. mieste.

ME vo vodnom póle, skupina o 9.-16. miesto

Slovensko - Nemecko 8:8 (3:1, 1:1, 2:4, 2:2), 7:8 na 5 m hody
Góly: Tkáč 2, Zaťovič 2, Seman, Faměra, Hrošík, Ďurík - Stamm 2, Nossek 2, Restovic 2, Juengling, Bukowski

Zostavy:
Slovensko: Kozmér, Gogola - Faměra, Zaťovič, Hrošík, Ďurík, Baláž, Seman, Tkáč, Bielik, Polovic, Kolárik
Nemecko: Kong, Schenkel - Bukowski, Van Der Bosch, Real, Preuss, Jüngling, Nossek, Schüler, Stamm, Cuk, Restovic, Eidner


Lepšie začali Nemci, ktorý gólom Stamma viedli 1:0. Ďalšie minúty prvej štvrtiny však patrili slovenským reprezentantom. Po góloch Tkáča, Semana a Zaťoviča mali Slováci dvojgólový náskok a po góle Faměru v druhej časti viedli už 4:1.

Nemci v druhej štvrtine zlepšili streľbu a Slovákov viackrát podržal brankár Kozmér. Jeho tím však o sľubný náskok prišiel v priebehu tretej štvrtiny. Najskôr sa strelou z väčšej vzdialenosti presadil Juengling a na 4:4 vyrovnal Bukowski. Na 5:4 v prospech Slovákov síce upravil Hrošík, rozbehnutých Nemcov to však z tempa nevyviedlo. Stam vyrovnal a krátko po ňom poslal hostí druhýkrát v zápase do vedenia Nossek - 5:6. V dramatickej tretej štvrtine na priebežných 6:6 vyrovnal Zaťovič. Misky váh naklonil na stranu Slovenska Ďurík, ktorý v úvode štvrtej štvrtiny prekvapil nemeckého brankára. Nemci sa v úvode štvrtej štvrtiny príliš nedostávali do výhodných streleckých pozícií, naopak na dvojgólový rozdiel zvýšil Tkáč - 8:6. Nemci sa však nevzdávali. Na 8:7 znížil Restovic a ten istý hráč v predposlednej minúte využil chybu slovenského tímu v defenzíve - 8:8.

Za nerozhodného stavu o víťazovi rozhodli strely z piatich metrov. V ôsmej sérii neuspel Tomáš Brúder a po góle Bukowského sa z víťazstva radovali Nemci.