Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner slovenských vodnopólistov Esteller skončil

Na snímke tretí sprava v pokľaku tréner Antonio Serrahima Esteller. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Posledným zápasom Antonia Estellera pri kormidle slovenského tímu tak zostane cenná prehra 11:12 po predĺžení a rozstrele s olympijskými víťazmi zo Srbska v rámci A-skupiny Svetovej ligy.


Košice 21. januára (TASR) - Španiel Antonio Esteller Serahima už nie je tréner slovenského reprezentačného tímu vo vodnom póle. Doterajší kormidelník reprezentácie odišiel z funkcie z osobných dôvodov. Prezident Slovenského zväzu vodného póla (SZVP) Štefan Šmihuľa pre TASR potvrdil, že Výkonný výbor sa bude otázkou nového trénera zaoberať čo najskôr.

Posledným zápasom Antonia Estellera pri kormidle slovenského tímu tak zostane cenná prehra 11:12 po predĺžení a rozstrele s olympijskými víťazmi zo Srbska v rámci A-skupiny Svetovej ligy. Španielsky tréner odišiel od slovenského tímu v polčase Svetovej ligy, v ktorej má Slovensko zatiaľ za sebou tri zápasy. Estellerov krok prišiel nečakane, ale prezident SZVP Štefan Šmihuľa sa na situáciu pozerá racionálne.

"Vnímam to ako jeho osobné rozhodnutie a k tomu momentálne neviem viac povedať. Už v najbližších dňoch sa budeme zaoberať riešením trénerskej otázky pre turnaj Volvo Cup i ďalšie zápasy Svetovej ligy. V hre je niekoľko kandidátov vrátane zahraničných,"
uviedol Šmihuľa pre TASR.