Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Vodní slalomári v Krakove a L. Mikuláši zabojujú o nomináciu na ME

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka Eliška Mintálová. Foto: TASR/Michal Svítok

Nominačné súboje budú dôležité najmä pre kanoistky, ktoré čaká v Ivrei dôležitá úloha - vypádlovať pre Slovensko štvrtú a poslednú miestenku na OH v Tokiu.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenských vodných slalomárov čakajú nasledujúce dva víkendy nominačné boje o účasť na majstrovstvách Európy v talianskej Ivrei. Šampionát sa uskutoční 6. až 9. mája. Istotu štartu majú v C1 Matej Beňuš, Michal Martikán a Alexander Slafkovský, kajakárky Jana Dukátová, Eliška Mintálová, kajakár Jakub Grigar a Martin Hlačin. Ostatní si musia miestenku vybojovať najprv v Krakove (17.-18. apríla) a potom v Liptovskom Mikuláši (24.-25. apríla). Informoval o tom web canoe.sk.

Nominačné súboje budú dôležité najmä pre kanoistky, ktoré čaká v Ivrei dôležitá úloha - vypádlovať pre Slovensko štvrtú a poslednú miestenku na OH v Tokiu, ich kolegovia vo zvyšných troch kategóriách túto "povinnosť" už splnili. "Slováci budú v Poľsku štartovať v samostatnom bloku, doobeda pôjdu osobitne prvú jazdu, po odjazdení ostatných pretekárov pôjdu A a B finále," vysvetlil športový riaditeľ sekcie divokých vôd Slovenskej kanoistiky Lukáš Giertl pre canoe.sk.

Väčšina účastníkov využila možnosť prípravy v dejisku podujatia už od pondelka, posledný odchádzal do Krakova práve Giertl, ktorý sa len vo štvrtok nadránom vrátil z ICF-rankingových pretekov na kanáli ME v Taliansku: "Všetci si zariadili tréningový harmonogram tak, aby sa do Poľska dostali už začiatkom týždňa. Aj vzhľadom na povzbudivé výsledky z medzinárodných pretekov v Ivrei (sobota 1. miesto Slafkovský, 2. miesto Beňuš, nedeľa tri striebra – Slafkovský, Mintálová, Luknárová) je nálada veľmi fajn." V Poľsku sa však nepredstavia Slafkovský, Grigar, Martikán, Dukátová ani Mintálová, ktorí dajú prednosť individuálnej príprave.