Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vodnopólisti zdolali Maltu, hrať budú o konečné 13. miesto

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Slováci mali ideálny vstup do zápasu, keď Faměra s Ďuríkom strelili po dva góly a získali náskok 4:0.

Belehrad 20. januára (TASR) - Slovenskí vodnopóloví reprezentanti si až vo svojom šiestom zápase na ME v Belehrade pripísali prvé víťazstvo. V skupine o 13.-16. miesto zdolali Maltu presvedčivo 17:9. Na svoj posledný zápas na šampionáte nastúpia v piatok v zápase o konečné 13. miesto proti víťazovi stretnutia Turecko - Gruzínsko.

Slováci mali ideálny vstup do zápasu, keď Faměra s Ďuríkom strelili po dva góly a získali náskok 4:0. V druhej štvrtine Malta znížila na 2:5, ale zverenci Antonia Estellera si naďalej udržiavali pohodlné vedenie.

Stav 7:3 po polčase vyzeral pre slovenský tím nádejne, navyše Baláž pridal v tretej štvrtine z päťmetrového hodu ďalší gól. V ďalších minútach sa úspešné akcie striedali na oboch stranách a hoci hráči Malty strelili v tretej štvrtine až štyri góly, na slovenský tím mali naďalej výraznú stratu (7:12). Záverečná časť už jednoznačne patrila slovenským reprezentantom. Piatimi gólmi zvýraznili svoje prvé víťazstvo na šampionáte. S Belehradom sa rozlúčia piatkovým zápasom o 13. miesto.

Róbert Kaid, asistent trénera SR: "Vedeli sme, že Malta je kvalitatívne slabší súper ako my. Po zápase s Nemeckom, keď sme prehrali prakticky vyhratý zápas, sme museli dať mužstvo psychicky dokopy. Sme preto radi, že chlapci nastúpili do zápasu s absolútnou zodpovednosťou a vďaka tomu máme prvé víťazstvo na šampionáte. Sklamanie však aj napriek víťazstvu nad Maltou pretrváva."

ME vo vodnom póle, skupina o 13.-16. miesto:

Malta - Slovensko 9:17 (1:4, 2:3, 4:5, 2:5)
Góly: S. Camilleri 6, Meli 1, M. Zammit 1, Plumpton 1 - Faměra 5, Ďurík 4, Hrošík 2, Baláž 2, Kolárik 2, Zaťovič 1, Tkáč 1.

Zostavy:
Malta: Borg Cole, Grixti - Lanzon, Gabarretta, Bugelli, Meli, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Brownrigg, Cousin, Plumpton, D. Zammit
Slovensko: Kozmér, Gogola - Faměra, Zaťovič, Hrošík, Ďurík, Seman, Tkáč, Bielik, Polovic, Kolárik, Brúder

Rumunskí vodní pólisti budú na ME v Belehrade hrať o konečné umiestnenie na 9. priečke. Rozhodol o tom stredajší duel, v ktorom síce remizovali s Nemeckom po riadnom hracom čase 10:10, no v následnom rozstrele zvíťazili 4:3. Ich súperom bude lepší z dvojice Francúzsko - Holandsko.

ME vo vodnom póle - muži:
o umiestnenie na 9.-13. mieste:
Rumunsko - Nemecko 10:10 (5:2, 1:1, 0:4, 4:3) 4:3 v rozstrele