Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Vodnoslalomárov SR čaká 1. kolo SP, Slafkovský: Priorita je Tokio 2020

Na archívnej snímke slovenský reprezentant Alexander Slafkovský. Foto: TASR - Dušan Hein

Do britského Lee Valley sa presunuli už v nedeľu v kompletnom zložení aj s Alexandrom Slafkovským, ktorý pre chorobu chýbal na európskom šampionáte.

Lee Valley 13. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome sa v piatok predstavia na prvom podujatí tohtosezónneho Svetového pohára v britskom Lee Valley. Do dejiska pretekov sa presunuli už v nedeľu v kompletnom zložení aj s Alexandrom Slafkovským, ktorý pre chorobu chýbal na európskom šampionáte.

"Už sa cítim fit, a myslím si, že môžem ísť naplno, to bolo pre mňa prvoradé. Teším sa, že môžem byť opäť na repre akcii a zároveň verím, že som si už zdravotné patálie vyčerpal," povedal na oficiálnom webe slovenskej kanoistiky Slafkovský. Do nového ročníka SP vstúpi ako obhajca celkového prvenstva. Hoci prvoradá je v tejto sezóne kvalifikácia na budúcoročné OH v Tokiu, víťazstvo by Slafkovsého potešilo: "Je to výzva, ale určite to nie je v tejto sezóne moja priorita. Skôr potenciálne príjemný vedľajší efekt snahy o Tokio 2020. Lebo ak budem úspešný v internej nominácii o olympiádu, bude to znamenať, že som zdolal špičkových pretekárov Maťa (Beňuša) a Miša (Martikána). To by mohlo stačiť aj na dobré umiestnenie v medzinárodnom meradle."

Pekné spomienky na Anglicko má Matej Beňuš, kotrý si pred štyrmi rokmi na majstrovstvách sveta vybojoval miestenku na OH 2016 do Ria de Janeiro. "Pravdupovediac, ani mi nenapadlo v Londýne niečo v súvislosti s Riom. Len si pamätám, že som na si spodku trate ťukol a prišiel o medailu," priznal Beňuš, ktorý by sa v Lee Valley rád postavil na stupne víťazov: "Príprava išla podľa plánov, mám formu a som zdravý, všetko je ako má byť."

Nominácia do Lee Valley:

C1 muži: Alexander Slafkovský, Matej Beňuš, Michal Martikán
K1 ženy: Jana Dukátová, Elena Kaliská, Eliška Mintálová
K1 ženy: Jakub Grigar, Martin Halčin, Andrej Málek
C1 ženy: Soňa Stanovská, Monika Škáchová, Emanuela Luknárová

Program v Lee Valley:

piatok 14. júna: dvojkolová kvalifikácia C1M, K1Ž (9.00), dvojkolová kvalifikácia C1Ž, K1M (13.00)
sobota 15. júna: semifinále C1M, K1Ž (9.00), finále C1M, K1Ž (12.03), vyraďovacia fáza Extreme Canoe Slalom K1 muži, K1 ženy (15.03)
nedeľa 16. júna: semifinále C1Ž, K1M (9.00), finále C1Ž, K1M (12.03)