Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vodný slalom: Na juniorských MS zatiaľ tri medaily pre Slovákov

Na snímke Jakub Grigar. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Juniorskými majstrami sveta sa stali singlista Marko Mirgorodský a kajakár Jakub Grigar, bronz pridal v kategórii do 23 rokov kajakár Andrej Málek.

Foz do Iguacu 25. apríla (TASR) - Slovenskí slalomári na divokej vode si zatiaľ v brazílskom Foz do Iguacu na MS juniorov a kategórie do 23 rokov vybojovali vo finále tri medaily, z toho dve zlaté. Juniorskými majstrami sveta sa stali singlista Marko Mirgorodský a kajakár Jakub Grigar, bronz pridal v kategórii do 23 rokov kajakár Andrej Málek.

Mirgorodský už v semifinále naznačil najvyššie ambície, keď konkurenciu zdolal výrazným rozdielom, od druhého Čecha Chaloupku ho delilo 3,76 sekundy. Vo finále si na rozdiel od semifinále raz ťukol do bránky, no ani dve sekundy penalizácie mu nezabránili v ceste za titulom. Jeho bilancia troch jázd na MSJ bola obdivuhodná, v kvalifikácii ho zdolal jedine Chaloupka, no potom v ďalších dvoch, semifinálovej a finálovej, vyšiel vždy víťazne.

V kajaku juniorov mala slovenská výprava až trojnásobné zastúpenie. Medzi 20 bránkami vystupňoval najlepšie výkon Jakub Grigar. V semifinále bol tretí, keď doplatil na štyri trestné sekundy, v kvalifikácii dopadol rovnako, s tretím miestom a dvoma dotykmi bránky. Až vo finále vydoloval zo seba všetko, síce na 15-tej protiprúdnej bránke sa nevyhol dotyku, no pádla roztočil bravúrne.

Všetci traja slovenskí medailisti sa ovenčili medailami už v minulosti, vlani v austrálskom Penrithe bol Mirgorodský súčasťou zlatej hliadky singlistov, kajakár Grigar skončil tretí, Málek bol súčasťou bronzového tímu kajakárov. Predvlani v Liptovskom Mikuláši zažil Grigar zlatú radosť z individuálneho titulu, striebro vybojoval medzi juniormi Málek. Svoju medailovú bilanciu začal Grigar už pred tromi rokmi v americkom Wausau s bronzom.