Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Vodný slalom-SP: Všetci traja Slováci postúpili v Čunove do finále C1

Na archívnej snímke slovenský reprezentant v kategórii C1 Alexander Slafkovský. Foto: TASR - Dušan Hein

Martikán dostal na poslednej bránke dvojsekundový trest a bol deviaty, o jednu priečku pred Beňušom.

Bratislava 22. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti v C1 Alexander Slafkovský, Matej Beňuš aj Michal Martikán postúpili do finále 2. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v bratislavskom Čunove. Najlepšie vyšlo sobotné semifinále Slafkovskému, ktorý skončil tretí. Na kanoistov nenadviazali kajakárky, keď nepostúpili Jana Dukátová ani Eliška Mintálová.

Slafkovský potvrdil dobrú formu, v piatkovej kvalifikácii obsadil prvé miesto a v sobotu opäť predviedol čistú jazdu. "Bránky boli postavené trochu netradične, takže to bolo zradné. Videl som však našich chalanov, ako išli, tak som mal predstavu, ako treba zajazdiť. Som rád, že sme vo finále všetci traja a ukážeme sa pred domácim publikom. Dúfam, že príde čo najviac ľudí, pretože nám to veľmi pomáha. Vo finále musím ísť čisto a rýchlo," uviedol Slafkovský.

Martikán dostal na poslednej bránke dvojsekundový trest a bol siedmy, Beňuš zvolil opatrný prístup na úkor rýchlosti a finále si zabezpečil z deviateho miesta. "Na to, že je to moja domáca trať, som išiel dosť opatrne, pretože predo mnou viacerí súperi poriadne kazili. Jazda bola celkom fajn, ale mal som rezervy. Šiel som však tak, ako som chcel," povedal Beňuš. Finále C1 mužov štartovalo o 12.03 h.

Mintálová mala pred čunovskými pretekmi na konte dve finálové účasti, kvalifikáciu zvládla skvele, ale v semifinále mala smolu, keď minula až štyri bránky a s 206 trestnými sekundami skončila posledná. "Bolo to veľmi zlé. Už od prvej bránky som sa cítili divne, mala som zlý nájazd na druhú, minula som ju a psychicky som to nezvládla, keď som videla, aké je to zlé. Tento týždeň sa mi v Čunove nejazdilo dobre a tak to aj dopadlo," povedala Mintálová.

O čosi viac sa darilo Dukátovej, ktorá bola na 16. mieste. Pred pretekmi nemala veľké oči, po návrate z materskej dovolenky sa stále hľadá a sústredí sa najmä na olympijskú kvalifikáciu. "Mala som veľmi dobré a veľmi zlé momenty. Nedokázala som zareagovať na všetky zmeny a tým pádom to bolo už mimo finále," skonštatovala Dukátová.

2. kolo SP - Čunovo - semifinále:

C1 muži: 1. Grzegorz Hedwig (Poľ.) 96,37 s (0), 2. Luka Božič (Slov.) 96,75 (2), 3. Alexander SLAFKOVSKÝ 96,79 (0), ... 7. Michal MARTIKÁN 99,19 (2), 9. Matej BEŇUŠ (všetci SR) 99,95 (0)

K1 ženy: 1. Ricarda Funková (Nem.) 98,39 s (0), 2. Corinna Kuhnleová 100,08 (0), 3. Viktoria Wolffhardtová (obe Rak.) 102,44 (0), ... 16. Jana DUKÁTOVÁ 113,23 (6), 30. Eliška MINTÁLOVÁ (obe SR) 308,91 (206)