Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

NOVINKY z NHL: Hlasujte za prvú formáciu zápasu hviezd

hlasovanie k nhl all star game 2015 Foto: nhl.com

Fanúšikovia môžu hlasovať do 1. januára, pričom budú vyberať troch útočníkov, dvoch obrancov a jedného brankára.

Los Angeles 21. novembra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej súťaže NHL spustilo hlasovanie fanúšikov na výber základných zostáv pred Zápasom hviezd, ktorý sa uskutoční 25. januára v Columbuse. V ponuke je viac ako 700 hráčov NHL, na stránke www.nhl.com/vote môžu fanúšikovia hlasovať vo viacerých jazykových verziách vrátane slovenskej.

Fanúšikovia môžu hlasovať do 1. januára, pričom budú vyberať troch útočníkov, dvoch obrancov a jedného brankára. Na základe najvyššieho počtu hlasov sa zostavia formácie Západu a Východu, ďalšie formácie vyberie vedenie NHL.

Vojnova obvinili z domáceho násilia, čaká ho súd


Ruského hokejového obrancu Slavu Vojnova zo zámorského klubu NHL Los Angeles Kings obvinili z domáceho násilia a čaká ho súd. Vojnov údajne napadol svoju manželku a spôsobil jej zranenia obočia, líca a krku. Incident sa mal stať 20. októbra. Informáciu priniesla agentúra AP.

Dvadsaťštyriročný ruský reprezentant mal svoju manželku napadnúť vo svojom dome v Redondo Beach. Po útoku odviezol ženu do nemocnice, následne ho zatkla polícia a odvtedy nehrá ani v drese Kings, pretože ho suspendovalo vedenie NHL.

Hráčov právny zástupca Craig Renetzky opakovane tvrdí, že Vojnov svoju ženu neudrel a je rozčarovaný z konania polície, ktorá ho zatkla. Podľa obhajcu prišlo k nedorozumeniu, pretože Vojnovova manželka hovorí slabo po anglicky. "Pán Vojnov je veľmi sklamaný, že ho prokurátor obžaloval. Stále trvá na svojej nevine a je presvedčený, že svoje meno na súde očistí," povedal Renetzky, podľa ktorého Vojnovova manželka nechcela svojho partnera obviniť, čo však kalifornskú úrady nezobrali na vedomie a nezastavili konanie voči ruskému hokejistovi.

Súd sa uskutoční 1. decembra v Torrance. Vojnovovi v najhoršom prípade hrozí deväťročné väzenie, alebo deportácia z USA. Vojnov si svoju manželku zobral len toto leto, pár stále žije spolu a vychovávajú dieťa. V júni 2013 podpísal Vojnov s Kings šesťročný kontrakt na 25 miliónov dolárov.

Montreal vymenil útočníka Bourquea do Anaheimu za obrancu Allena


Zámorský hokejový klub NHL Montreal Canadiens vymenil útočníka Reneho Bourquea do Anaheimu Ducks za obrancu Bryana Allena. Informáciu priniesla webová stránka www.tsn.ca.

Canadiens v priebehu dvoch týždňov získali druhú posilu do obrany, predtým vymenili útočníka Travisa Moena do Dallasu Stars za ruského veterána Sergeja Gončara.

Allen nastúpil v tejto sezóne v drese Anaheimu na šesť zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. Až 14 duelov vynechal pre zranenie dolnej časti tela. Tridsaťštyriročný obranca zarobí v tejto sezóne 3,5 milióna dolárov, kontrakt mu však po tomto ročníku vyprší. Bourquea zaradil Montreal na waiver listinu, a keďže po ňom nesiahol žiadny tím, odišiel na farmu do Hamiltonu Bulldogs z AHL. V 13 dueloch za Canadiens v tejto sezóne zaznamenal len dve asistencie. V Anahaime dostane znova šancu zahrať si v NHL.