Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Voľby prezidenta FIFA možno vo februári nebudú

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hovorca FIFA odmietol medializované informácie bližšie komentovať.

Zürich 9. októbra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zvažuje nový termín volieb svojho prezidenta.

"Tento bod bude na najbližšom mimoriadnom zasadnutí exekutívy. Pravdepodobne sa rozhodne o odložení hlasovania, ktoré je naplánované na 26. februára," citovala agentúra Reuters svoj zdroj z prostredia federácie. Hovorca FIFA odmietol medializované informácie bližšie komentovať.

Etická komisia FIFA vo štvrtok provizórne na 90 dní suspendovala prezidenta organizácie Seppa Blattera a viceprezidenta a šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho. Tresty sú dôsledkom vyšetrovania švajčiarskych orgánov z korupcie a zneužitia právomocí. Obaja akúkoľvek vinu popierajú a sú pripravení sa odvolať.

Šéf exekutívy škótskeho zväzu Steward Regan dal februárový termín do súvislosti s odvolaním oboch funkcionárov voči suspendovaniu. "Mám pocit, že čím skôr budú voľby, tým lepšie. Pokiaľ etická komisia uzavrie celú vec do konca decembra, mali by byť podľa plánu. Pokiaľ sa tak nestane, logika hovorí, že by prípadní kandidáti mali mať dostatočný čas na prípravu kampane bez rizika, že bude ohrozená vyšetrovaním," tvrdí.

"Chceme, aby sa voľby konali podľa plánu 26. februára. Spolu s mnohými európskymi krajinami sme podporili kandidatúru Platiniho a potrebujeme viac informácií o tom, čo sa vlastne stalo," reagoval šéf švédského zväzu Karl-Erik Nilsson.