Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ogurčák cíti obrovskú krivdu: Nechápem, na čo je tu tá technika

Na snímke vpravo František Ogurčák (Slovensko) a vľavo Aleksadar Atanasijevič (Srbsko) vo volejbalovom zápase B-skupiny Slovensko - Srbsko na ME vo volejbale mužov 9. októbra 2015 v talianskom Busto Arsizio. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskí volejbalisti zohrali na úvod ME viac ako vyrovnanú partiu so srbským favoritom, no kvalitný a bojovný výkon napokon nedotiahli do víťazného konca.

Busto Arsizio 9. októbra (TASR) - Takmer tri hodiny čistého času plné zvratov, dramatických momentov ale aj množstva "jastrabích očí". Slovenskí volejbalisti zohrali na úvod ME v talianskom Busto Arsizio viac ako vyrovnanú partiu so srbským favoritom, no kvalitný a bojovný výkon napokon nedotiahli do víťazného konca. Po stretnutí však cítili krivdu z verdiktu videorozhodcu, že v rozhodujúcom momente posúdil situáciu so zblokovaným smečom v ich neprospech.



Zverenci kouča Alberta Giulianiho sa ukázali vo výbornom svetle aj kondícii a obhajcom bronzu z uplynulých ME poriadne skomplikovali život. V treťom sete za stavu 28:27 v ich prospech však "jastrabie oko" na veľkoplošnej obrazovke ukázalo, že slovenský blokár sa nedotkol smeču, ktorý skončil v aute. Videorozhodca mal však iný názor. "Všetci videli, kde sa zápas lámal. Takto ma ešte v živote neoklamali. V piatom sete sme potom zaspali na začiatku, Srbi sú skúsení hráči, ustrážili si to. Urobili bod, keď potrebovali. Na druhej strane som hrdý na chalanov, že sme sa vrátili do štvrtého setu. Bojovali sme, nevzdali sme to a máme aspoň bod. Škoda, mohli byť všetky tri," povedal po stretnutí František Ogurčák.



So smečiarom gréckeho Olympiakosu Pireus bezprostredne po zápase lámali emócie. Ťažké srdce mal na "kata" slovenského tímu. "Keď celá hala vidí, že sme mali pravdu a tvrdia to aj rozhodcovia, nechápem, ako si jeden chlapík zrazu môže zmyslieť niečo iné. Zbytočne tu majú takúto techniku, keď sa ňou neriadia. Je pravda, že dve lopty nám vrátili aj predtým, ale správne. Videorozhodcom bol tuším nejaký Poliak, ešte som kvôli nemu aj kartu dostal," povzdychol si Ogurčák.

Slováci v úvodnom dueli D-skupiny nečakane zaskočili favorizovaného súpera, ktorý mal problémy ako s ofenzívou, tak aj s blokovaním slovenských smečov. Špeciálna motivácia na takýto duel podľa Ogurčáka nebola potrebná. "Všetci vieme, kde sme, o čo hráme, chceli sme sa ukázať. Myslím si, že sme to poňali veľmi dobre. Celý zápas sme hrali spolu, nebolo vidno, že by sme mali hlavy dole. Až po lopte, ktorá nám prehrala zápas. Mohli sme to otočiť, ale v tej chvíli sme to psychicky nezvládli," vysvetlil.