Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Volejbal: Hráčmi mesiaca v slovenských extraligách Koseková a Lamanec

Patrik Lamanec, archívna snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Patrik Lamanec bol v marci pri štyroch víťazstvách Košíc z piatich zápasov, celkovo získal 97 bodov (19,4 na zápas).

Bratislava 3. apríla (TASR) - Nahrávačka Barbora Koseková z VTC Pezinok Bilíkova a univerzál Patrik Lamanec z VK KDS-Šport Košice sa stali Hráčmi mesiaca marec v najvyšších slovenských volejbalových súťažiach parfems.sk extralige žien, resp. Edymax extralige mužov 2018/2019.

Dvadsaťštyriročná Koseková prišla do Pezinka z Rumunského Temešváru a pomohla družstvu k 3. miestu v nadstavbe a postupu do semifinále play off. V ňom nestačilo na obhajcu Strabag VC FTVŠ UK Bratislava. "Musím povedať, že ocenenie ma trochu prekvapilo. Nečakala som niečo také, keďže sme do finále nepostúpili a Strabag sa nám nepodarilo zdolať ani raz. Ak by som mohla, určite by som cenu vymenila za postup do finále. V každom prípade, som vďačná za priazeň a teší ma, že hlasujúci takýmto spôsobom ocenili môj prínos pre družstvo. Veľmi ma to potešilo, aj preto, že v lige som len tri mesiace," uviedla na oficiálnom webe SVF Koseková, ktorá v 12 zápasov najvyššej súťaže získala 32 bodov.

Lamanec bol v marci pri štyroch víťazstvách Košíc z piatich zápasov, celkovo získal 97 bodov (19,4 na zápas). V prvom semifinále pomohol k triumfu nad Nitrou 32 bodmi. "Toľko bodov som v zápase ešte nedal, je to môj osobný rekord. Mesiac hodnotím veľmi pozitívne, keďže sa nám podarilo postúpiť do semifinále v najkratšom možnom čase a v prvom súboji sme Nitru zdolali, čo nám určite psychicky pomôže do ďalších bojov," povedal Lamanec. Bývalý hráč Svidníka a COP Trenčín je prvý, kto dosiahol ocenenie v tejto sezóne druhýkrát: "Určite ma teší, že sa mi podarilo ocenenie získať opäť. Beriem to ako záväzok do budúcnosti, aby som na sebe ďalej pracoval a pomáhal družstvu k čo najlepším výkonom. Samozrejme, chcem sa aj poďakovať celému tímu, lebo je to aj výsledok ich práce," dodal Lamanec, ktorý je v extraligových štatistikách s 388 bodmi piaty najproduktívnejší hráč.