Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Volejbalista Kohút podpísal dvojročný kontrakt s Katovicami

Na snímke vpravo. Foto: TASR - Martin Baumann

Najlepší slovenský volejbalista roka 2016 sa už pripravuje na reprezentačnú sezónu. Slováci odštartujú prípravu na kvalifikáciu o postup na MS a Svetovú ligu 2. mája v Púchove.

Katovice 26. apríla (TASR) - Kapitán slovenskej volejbalovej reprezentácie Emanuel Kohút mení klub v rámci poľskej najvyššej súťaže PLUS Liga. Skúsený 34-ročný blokár podpísal dvojročný kontrakt s GKS Katovice. V minulej sezóne pôsobil v klube Czarni Radom.

"Chcel som ísť bližšie k domovu, preto som akceptoval ponuku Katovíc. V Radome som bol spokojný a klub chcel so mnou kontrakt predĺžiť, ale rozhodol som sa pre zmenu. Rokovania s novým klubom prebehli príjemne a teším sa na novú výzvu," povedal Kohút pre oficiálnu stránku Slovenskej volejbalovej federácie.

Katovice obsadili v tejto sezóne 10. miesto. "Bola to pre klub nováčikovská sezóna. Verím, že budem spokojný aj v novom pôsobisku. Majú peknú halu a dobrého trénera Gruszku, proti ktorému som ešte hral v reprezentácii," dodal pre svf.sk slovenský Volejbalista roka 2016, ktorý sa už pripravuje na reprezentačnú sezónu. Slováci odštartujú prípravu na kvalifikáciu o postup na MS a Svetovú ligu 2. mája v Púchove.