Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci podľahli v príprave Fínsku. Kravárik napriek prehre spokojný

Na snímke tréner Andrej Kravárik počas tréningu slovenskej volejbalovej reprezentácie pred odletom na dva záverečné prípravné zápasy vo Fínsku pred majstrovstvami Európy v Poľsku. V Bratislave 16. augusta 2017. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Oba tímy sa v záverečnými dueli pred majstrovstvami Európy v Poľsku stretnú znova v sobotu o 13.00 SELČ.

Sastamala 18. augusta (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v prvom z dvojice prípravných zápasov vo fínskom meste Sastamala s domácim výberom 1:3. Oba tímy sa v záverečnými dueli pred majstrovstvami Európy v Poľsku stretnú znova v sobotu o 13.00 SELČ.

prípravný zápas:
Fínsko - SLOVENSKO 3:1 (22, 19, -25, 19)

Zápas trval: 101 minút, 824 divákov.

Fínsko: Seppänen 13, Sinkkonen 10, Ojansivu 20, Kratins 14, Sirilä 12, libero Kerminen (Ropponen 0, Porkka 0). Tréner: T. Sammelvuo.

SLOVENSKO: Paták 11, Ondrovič 9, Bencz 3, Chrtiansky 13, Kohút 7, Zaťko 2, liberá Kubš a Turis (Končal 0, Mlynarčík 16, M. Petráš 3, Lux 5). Tréner: A. Kravárik

Hlas po zápase:

Andrej Kravárik, tréner SR: "Napriek prehre som s celkovým výkonom nášho tímu spokojný. Vo väčšine momentov sme boli veľmi stabilní na sieti, v obrane v poli a v prvom sete sme mali vynikajúci útok. Nevedeli sme sa však vyrovnať s veľmi ťažkým servisom súpera najmä ich univerzálneho hráča Ojansiva, ktorý dal osem es a rozhodol dve koncovky. Je to škoda, pretože sme boli súperovi vyrovnaní, ale rozhodlo podanie Fínov, ktorí nám dali 15 es. V druhom zápase sa s tým musíme vyrovnať. Zápas nás dobre preveril, ukázal nám naše chyby. Musíme na to čo najrýchlejšie reagovať, pretože majstrovstvá Európy sa blížia."