Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Volejbalistky SR sú v kvalifikácii ME zatiaľ druhé, zdolali aj Izrael

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Druhý turnaj sa uskutoční od štvrtka do nedele v chorvátskom Rovinji.

Lisabon 18. septembra (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky vyhrali vo svojom poslednom zápase na 1. turnaji D-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 v portugalskom Povoa de Varzim nad Izraelom 3:1.

S dvomi víťazstvami sú zatiaľ na 2. mieste prvého turnaja. Druhý turnaj sa uskutoční od štvrtka do nedele v chorvátskom Rovinji. Priamo na ME do Azerbajdžanu a Gruzínska postúpi víťaz skupiny, tím na druhom mieste čaká baráž.

Kvalifikácia ME, 1. turnaj 2. kola - Povoa de Varzim (Port.):
Slovensko - Izrael 3:1 (17, -18, 20, 21)
Zápas trval: 112 minút, rozhodovali: Arrarte Mira (Šp.) a Geukes (Nem.), 50 divákov.
zostava a body SR: Kuciaková 7, Šmitalová 2, Kubová 10, Radosová 10, Pencová 17, Koseková 0, libero Valachová (Salanciová 0, Hrončeková 20, Crkoňová 4, Drobňáková 0, Dudová 2). Tréner: M. Rojko.


Hlas po zápase:

Marek Rojko, tréner SR: "Po prehratom druhom sete sme sa museli vrátiť k osvedčenému systému z Európskej ligy, že prevahu v útočných kombináciách mali blokárky. Vidieť to aj na štatistikách. Tam máme najväčšiu kvalitu a tou cestou sa musíme uberať. Som nesmierne rád, že sme získali tri dôležité body. Mrzí ma, že sme v polovici druhého setu zvoľnili, nerozumiem, prečo sa to deje. Potom treba prestriedať a družstvo mobilizovať, aby sme sa udržali v tempe, čo sa dnes podarilo. Dôležitý bol tretí set, v ktorom sme dôrazom na sieti a tlakom pri dohrávaní zvládli koncovku. Nepríjemný bol úvod štvrtého setu, v ktorom nám súper okamžite odskočil a opäť sme museli otáčať. Družstvu slúži ku cti, že zabojovali a odpracovali to. Dnes aj včera družstvo ukázalo dôležitú časť práce, to je súdržnosť a vzájomná podpora, ktorá sa aj pri alternatívnych striedaniach vypláca. Zostava, ktorú som vyprofiloval na európsku ligu aj na kvalifikáciu to na krajných pozíciách neplatí a musíme sa snažiť trafiť do základnej zostavy situačne. Potrebujeme mať pod kontrolou prihrávku a tým pádom sa môžeme presadzovať dôležitými hráčkami na prvom slede."

Ďalší výsledok:

Chorvátsko - Portugalsko 3:0 (15, 17, 18)


Priebežná tabuľka:

1. Chorvátsko 3 3 0 9:0 9
2. SLOVENSKO 3 2 1 6:5 6
3. Portugalsko 3 1 2 4:6 3
4. Izrael 3 0 3 1:9 0