Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Volejbalisti SR prehrali na ME s Talianskom

Na snímke slovenský tréner Andrej Kravárik. Foto: TASR/Martin Baumann

Tretí zápas v skupine odohrajú Slováci v pondelok v štetínskej Azoty aréne o 17.30 h proti Nemecku.

Štetín 27. augusta (TASR) - Slovenskí volejbalisti zaknihovali na prebiehajúcich majstrovstvách Európy druhú prehru. V nedeľňajšom dueli B-skupiny nestačili v poľskom Štetíne na držiteľov bronzových medailí z uplynulého šampionátu Talianom a za 83 minút im podľahli jasne 0:3. O tom, či si Slováci udržali šancu na osemfinále, rozhodne večerný zápas medzi Nemeckom a Českom.

Tretí zápas v skupine odohrajú Slováci v pondelok v štetínskej Azoty aréne o 17.30 h proti Nemecku.

ME volejbalistov, B-skupina:

Slovensko - Taliansko 0:3 (-14, -19, -20)
Rozhodovali: Nastase (Rum.), Murulo (Est.)

Slovensko: Bencz, Kohút, Ondrovič, Paták, Chrtiansky, Zaťko (liberá Kubš a Turis, Mlynarčík, Končál, Lux, Ludha, Petráš, Prešinský)
Taliansko: Vettori, Giannelli, Lanza, libero Colaci, Piano, Antonov, (Randazzo, Spirito, libero Balaso, Mazzone, Buti, Botto, Sabbi, Ricci)


Hlasy po zápase:

Andrej Kravárik, tréner SR: "Nerozumiem tomu, prečo sme zasa tak zle vstúpili do zápasu. Ale to je chybou mentálnej prípravy, to si na svoje tričko berieme my tréneri. Prvý set bol odrazom výkonu, ktorý sme predviedli proti Čechom. Neskôr sme sa zlepšili a som rád, že sme odohrali s favoritom vyrovnanú partiu. Ale podanie Talianov je o triedu lepšie, ako to naše."

Peter Ondrovič, hráč SR: "Chceli sme Talianov brániť osobne, každý svojho hráča. Ale bolo to veľmi ťažké, hrajú veľmi rýchlo."

Matej Paták, hráč SR: "Súper predviedol rýchlu hru, škoda niektorých našich hlúpych lôpt. Pre mňa nebolo po chorobe jednoduché naskočiť do zápasu, ale cítil som sa dobre už ráno na tréningu."

Zverenci Andreja Kravárika nastúpili aj s uzdraveným Matejom Patákom, ktorého chceli pôvodne tréneri šetriť, ale na favorita duelu nestačili už od začiatku zápasu. Prvý bod v úvodnom sete zaznamenali až za stavu 0:6. Taliani dominovali na sieti v obrane i útoku a za 26 minút zvíťazili 25:14.

V druhom sete držali Slováci krok so súperom, ten si udržiaval dvojbodový náskok. Po skvelom bloku a vzápätí aj smeču Mlynarčíka však vyrovnali na 9:9 a vzápätí dvomi bodmi strhli vedenie na svoju stranu. Za stavu 14:14 "jastrabie oko" rozhodlo o bode pre Talianov a tí vzápätí dosiahli trojbodovú šnúru. Napokon získali druhé dejstvo pre seba v pomere 25:19.

Tretí set bol najvyrovnanejší z pohľadu skóre i výkonov na palubovke. Od začiatku sa obaja súperi ťahali o každý bod, po ese Patáka viedli Slováci 9:8. Rozhodjúci náskok získalo Taliansko za stavu 16:14, keď ich do trojbodového náskoku poslal priamo z podania Mazzone. Favorit napokon triumfoval 25:20.

Tabuľka B-skupiny:

1. Taliansko 2 1 1 5:2 4
2. Česko 1 1 0 3:1 3
3. Nemecko 1 1 0 3:2 2
4. SLOVENSKO 2 0 2 1:3 0