Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Volejbalisti Nitry zdolali Prievidzu 3:1, vo finálovej sérii vedú 3:2

Volejbal Foto: TASR/Martin Baumann

Šiesty duel je na programe v nedeľu v Prievidzi.

Nitra 27. apríla (TASR) - Volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra zvíťazili vo štvrtkovom piatom finále play off extraligy mužov nad VK Prievidza 3:1 a v sérii na štyri víťazné zápasy vedú 3:2. Šiesty duel je na programe v nedeľu v Prievidzi. Nitra v prípade víťazstva obháji titul.

Suveréni dlhodobej časti extraligy z Nitry sú po roku vo svojom druhom finále a aj ich druhá extraligová medaila môže byť zlatá. Ak Nitra vo finále triumfuje, stane sa prvým klubom od roku 2003 s obhajobou titulu, naposledy to dokázal ŠK Matador Púchov. Vo vlaňajšom finále Nitrania zdolali hráčov VK Mirad PU Prešov, tí v tohtosezónnom semifinále stroskotali na "kohútoch" z Prievidze, ktorí vybojovali pre klub premiérové finále. Prievidza má na konte extraligový bronz spred dvoch rokov (2014/2015).

finále play off - 5. zápas:

VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza 3:1 (-22, 25, 21, 20)
110 minút, rozhodovali: Juráček, Kováč
/stav série: 3:2/

Nitra: Kašper 3, Zaťko 2, Kubš 3, Ludha 6, Rehák 21, Grut 16, libero Turis (Horník 7, Malina 8, Hollý 2). Tréner: M. Kardoš

Prievidza: Grant 3, Strugar 1, A. Patúc 20, Szczerbaniuk 10, Sequeira 17, Sorokinš 13, libero Mattson (Javorčík 6, Jančura 0). Tréner: R. Nemec


Nitrania viedli v sérii 2:0 po dvoch víťazstvách pod Zoborom, Prievidžania počas uplynulého víkendu odpovedali dvojitým úspechom na domácej palubovke. Zápas sa lámal v koncovke druhého setu, keď Prievidza viedla 22:19 a 24:22 a bola blízko k vedeniu 2:0 na sety. Domáci volejbalisti však koncovku otočili a v ďalšom priebehu už dominovali.

ďalší program finále:

6. zápas:
nedeľa 30. apríla (17.00): VK Prievidza - VKP Bystrina SPU Nitra

prípadný 7. zápas:
streda 3. mája (18.00): VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza


Marek Kardoš, tréner Nitry: "Dnes to bol vybojovaný zápas, to sa cení trojnásobne. Začali sme ustráchane, s hlúpymi chybami, ale keď sme ich eliminovali, išlo to dobre. Hneď ako sme zabrali, začal robiť chyby súper. Mali sme tu absolútne úžasnú divácku kulisu, všetkým za to veľmi ďakujeme. Bola našim 7. aj 8. hráčom. V takejto eufórii sa úplne inak hrá. Teraz máme dva pokusy, aby sme vyhrali, uvidíme, zatiaľ platí - môj dom, môj hrad. Cieľom bude dostať Prievidzu pod tlak a skončiť sériu vonku."

Richard Nemec, tréner Prievidze: "Škoda toho druhého setu, keď sme mali Nitru na lopate. Nezvládli sme to a dostali sme sa my pod tlak. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, ľudia si určite prišli na svoje. Musíme zlepšiť servis aj prihrávku, aj keď som družstvo hnal do lepšieho výkonu. Musíme si ustrážiť našu hru. Trošku sme šli psychicky dole, ale veríme, že doma to dáme a potom bude zasa všetko otvorené."