Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Palgut povedie okrem volejbalovej reprezentácie SR aj Bielsko-Biala

Na snímke tréner tímu Slovenska Miroslav Palgut v zápase Slovensko - Holandsko na druhom turnaji II. divízie Svetovej ligy volejbalistov v Bratislave 24. júna 2016. FOTO TASR – Pavel Neubauer Foto: TASR AP

Päťdesiatjedenročný kouč už v poľskej lige pôsobil v sezóne 2010/11, keď bol asistentom Igora Prieložného v Jastrzebski Wegiel a po jeho odvolaní tím viedol dva mesiace aj ako hlavný tréner.

Bielsko-Biala 7. júla (TASR) - Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov Miroslav Palgut povedie okrem národného výberu aj poľský tím BBTS Bielsko-Biala. S vedením účastníka najvyššej súťaže PLUS Liga sa vo štvrtok dohodol na ročnom kontakte. Zároveň tak ukončil svoje pôsobenie v COP Trenčín.

"Trénovať v poľskej najvyššej súťaži je výzva a preto som sa rozhodol ponuku prijať. Družstvo nebude mať v silnej lige veľké ambície, naším cieľom bude skončiť do 10. miesta. Na druhej strane je mi ľúto, že musím zanechať prácu v COP Trenčín, kde zostáva časť môjho srdca," povedal Palgut.

Päťdesiatjedenročný tréner už v poľskej lige pôsobil v sezóne 2010/2011, keď bol asistentom Igora Prieložného v Jastrzebski Wegiel a po jeho odvolaní tím viedol dva mesiace aj ako hlavný tréner. Trénerskú kariéru začal v roku 1997 ako asistent VKP Bratislava, s ktorým vyhral tri majstrovské tituly a pôsobil aj v Lige majstrov. Neskôr viedol ako hlavný kormidelník rakúske kluby Fürstenfeld, Sokol Viedeň a Posojilnica Aich-Dob. V sezóne 2011-2012 trénoval rakúsky Amstetten a od roku 2012 bol šéftrénerom v COP Trenčín. Od marca 2016 vedie slovenskú reprezentáciu, v ktorej doviedol svoj tím k ôsmemu miestu v II. divízii Svetovej ligy. Minulý rok bol hlavným trénerom slovenského tímu na 1. Európskych hrách v Baku a spoločne s asistentom Ľuboslavom Šalatom doviedol družstvo k výbornému 5. miestu. V rokoch 2012 - 2015 bol hlavným trénerom juniorskej a kadetskej reprezentácie Slovenska.

"S trénerom Palgutom sme boli dlhšie v kontakte, ale definitívne sa dohodli až po ukončení vystúpenia slovenskej reprezentácie v Svetovej lige. Keďže Miroslav Palgut vedie aj slovenskú reprezentáciu, museli sme sa dohodnúť aj s vedením Slovenskej volejbalovej federácie," povedal podľa portálu plusliga.pl prezident BBTS Bielsko-Biala Piotr Pluszynski.