Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Finálové súboje potvrdili progres volejbalu na východe

Na snímke volejbalisti Chemesu Humenné pózujú s trofejou po zisku majstrovského titulu vo volejbalovej extralige mužov vo Svidníku 24. apríla 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Finálovej sérii skutočne nechýbala správna atmosféra, fanúšikovia neváhali cestovať ani do haly neďalekého súpera.

Svidník 25. apríla (TASR) - Oba tábory finalistov extraligy sa zhodli, že volejbalisti Humenného triumfovali právom. V hodnoteniach finálovej série, ktorá bola záležitosťou tímov z východu republiky, nešetrili aktéri pochvalnými slovami na adresu súpera.

Hráči Svidníka nedokázali vo finálovej sérii zvíťaziť ani raz a súperovi z Humenného podľahli štyrikrát výsledkom 1:3 na sety. "Humenné bolo favoritom, my sme chceli prekvapiť. Sériu sme si však prehrali svojimi chybami. Myslím si však, že aj tak sme zanechali dobrý dojem," uviedol tréner VK Slávia Svidník Peter Kalný. Kormidelníka zdolaného finalistu síce štyri prehry v závere sezóny mrzeli, no zároveň uznal, že jeho zverenci podľahli lepšiemu. "Chemes Humenné je zrejme najprofesionálnejším mužstvom na Slovensku. Vo finále sme ukázali dôstojné divadlo, ktoré si oba tábory fanúšikov zaslúžili. Vo finálovej sérii boli emócie i nervy, skrátka malo to potrebné korenie," dodal Kalný.

Finálovej sérii skutočne nechýbala správna atmosféra, fanúšikovia neváhali cestovať ani do haly neďalekého súpera. Vo svidníckej športovej hale sa napokon radovala skupina priaznivcov hostí. Účasť dvoch tímov z východu republiky je ďalšou zaujímavosťou finálovej série. "Mňa teší práca s mládežou nielen vo Svidníku, ale trebárs aj v Starej Ľubovni. Je pravda, že treba zapracovať ešte na veľa veciach, no to by bolo na dlhú debatu. Pravdou však je, že východniarske finále ma potešilo," uviedol tréner Humenného Richard Vlkolinský.

Na tvárach Svidníčanov nechýbal úsmev. Hráči si uvedomovali, že druhé miesto v extralige je veľkým volejbalovým úspechom mesta zo severovýchodu Slovenska. "Samozrejme, že výsledok 0:4 na zápasy vyzerá zle. Nebolo to však tak, že by sme dostali "nakladačku." Každý kto videl finálové zápasy môže potvrdiť, že boli vyrovnané. Treba však uznať, že Humenné malo navrch. Titul získali právom. Myslím si, že aj napriek prehre vo finálovej sérii sme splnili cieľ a prepísali históriu svidníckeho volejbalu," uznal nahrávač Stanislav Soták. "Bola to náročná sezóna. Mali sme počas nej nejaké krízy, zdanlivo ľahké zápasy sme si dokázali skomplikovať. Vo finále sme síce prehrali, no myslím si, že sa to cení viac ako vyhratý zápas o tretie miesto," dodal Soták.