Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Volejbalové reprezentantky Šmitalová a Palgutová mieria do Švajčiarska

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Smečiarka Palgutová sa vracia do Európy po piatich rokoch v USA, blokárka Šmitalová pôsobila počas uplynulej sezóny v poľskom LKS Lodž, kde sa stala víťazkou druhej najvyššej súťaže.

Bern 21. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky Monika Šmitalová a Karin Palgutová budú vo svojej kariére pokračovať vo švajčiarskej najvyšše súťaži. Šmitalová si oblečie dres Sm'Aesch Pfeffingen a Palgutová bude hrať za Volley Lugano. Informáciu priniesla oficiálna stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Dvadsaťšesťročná blokárka Šmitalová počas uplynulej sezóny pôsobila v poľskom LKS Lodž a stala sa víťazkou druhej najvyššej súťaže. Kvalitné výkony ju dostali aj do slovenskej reprezentácie, v drese ktorej podávala veľmi dobré výkony a získala striebornú medailu v Európskej lige. Šmitalovej partnerom je smečiar slovenskej reprezentácie Matej Paták, ktorý sa pred novým súťažným ročníkom sťahoval z poľského AZS Čenstochová do francúzskeho Chaumont Volley-Ball 52 Haute-Marne.

Pri historickom striebre v premiérovej účasti Slovenska v EL bola aj smečiarka Palgutová, ktorá sa do Európy vracia po piatich rokoch v USA, kde študovala a hrala volejbal na Univerzite v St. John's. Pred odchodom do zámoria pôsobila v Doprastave Bratislava. Dvadsaťtriročná dcéra trénera slovenskej reprezentácie mužov Miroslava Palguta a sestra reprezentačného nahrávača Filipa Palguta bude v drese nováčika švajčiarskej NLA jednou z viacerých legionárok. Trénerom bude Talian Tony Zisa.