Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenský volejbalista Seifert prestúpil k majstrovi Čiernej Hory

Slovenská volejbalista Richard Seifert. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tridsaťročný blokár sa stal posilou OK Budvanska Rivijera Budva, v drese ktorého si zahrá aj Ligu majstrov.

Budva 31. októbra (TASR) - Slovenský volejbalista Richard Seifert si našiel nové pôsobisko. Tridsaťročný blokár sa stal posilou úradujúceho majstra Čiernej Hory OK Budvanska Rivijera Budva, v drese ktorého si zahrá aj Ligu majstrov.

"Sezónu som síce začal neskôr, pretože som zvažoval ponuky z Francúzska, Belgicka a Izraela, ale napokon som sa rozhodol pre Budvu," povedal 210 cm vysoký volejbalista, ktorý v závere minulej sezóny obliekal dresy Myjavy. Seifert sa mal pôvodne vrátiť do Švajčiarska, kde v minulosti pôsobil v Lausanne, ale napokon z toho zišlo. "Mal som ponuku z Lugana, ale krátko pred podpisom mi vedenie klubu oznámilo, že prišlo o generálneho sponzora a preto sa neprihlásia do najvyššej súťaže. Zo situáciou som sa musel vyrovnať, ale potom mi padla vhod ponuka z Čiernej Hory," dodal Seifert.

Budva je tradičným účastníkom Ligy majstrov. Formát elitnej európskej klubovej súťaže sa pred touto sezónou zmenil. O postup do skupinovej fázy tak musí klub z Čiernej Hory bojovať v kvalifikácii. V 2. kole narazí na dánskeho majstra Gentofte Volley a v prípade postupu sa stretne s bývalým víťazom Ligy majstrov, popredným ruským klubom Belgorodie Belgorod. "Verím, že cez Dánov postúpime a stretneme sa s Belgorodom. Zahrať si proti hviezdam ako Muserskij, či Tetuchin je veľké lákadlo. V druhom predkole začíname u dánskeho majstra už túto stredu a odveta je potom v sobotu u nás doma," pokračoval slovenský volejbalista.

V prípade, že Budva neprejde cez Belgorod, bude ďalej pôsobiť v európskom pohári CEV Cup. "Vedenie klubu chce v pohároch uspieť a preto angažoval viacero legionárov. Okrem mňa sú v tíme dvaja Kolumbijčania, ruský nahrávač a Poliak. Tréningy sú veľmi náročné, za deväť rokov pôsobenia v zahraničí som to nezažil. Máme dvoj, až troj fázové tréningy, ale nesťažujem si, pretože som veľmi dobre fyzicky pripravený. Dúfam, že pôsobenie v Budve bude úspešné," uzavrel bývalý hráč COP Trenčín, ktorý legionárčil vo Švajčiarsku, na Cypre, v Izraeli aj v Česku.