Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenskí volejbalisti prehrali na turnaji v Číne s domácim tímom 0:3

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V sobotu o 9.00 h nášho času nastúpia proti Japonsku.

Süan-čcheng 1. júla (TASR) - Slovenskí volejbalisti neuspeli v úvodnom vystúpení na treťom turnaji II. divízie Svetovej ligy v čínskom Süan-čcheng. Zverenci trénera Miroslava Palguta podľahli domácemu tímu 0:3. V sobotu o 9.00 SEČ nastúpia proti Japonsku, ktoré v piatok prehralo s Tureckom 0:3. Slováci majú zatiaľ na konte dve výhry a päť prehier.

Svetová liga - tretí turnaj II. divízie - Süan-čcheng:
Čína - SLOVENSKO 3:0 (19, 18, 22)


Slováci začali veľmi dobre a pri podaní Mlynarčíka sa ujali vedenia 6:1. Slovenskí volejbalisti veľmi dobre podávali a po útoku nahrávača Palguta vyhrávali už 8:2. Číňania však zapli na bloku, výborne podávali Ji a domáci otočili skóre na 9:8. Pokračovalo sa vo vyrovnanom tempe, Mlynarčík z hlavného kolíka vyrovnal na 12:12. Po ese Chena bolo 15:13 pre domácich. Pred koncovkou setu sa po slovenskej chybe dostali Číňania už do náskoku 19:16 a po ese nahrávača Li bolo 21:17. Čína vyhrala prvý set napokon hladko 25:19.
V druhom sete prišiel na blok Kašper miesto Ondroviča. Lepšie začali čínski volejbalisti a dostali sa do vedenia 7:2 po dvoch esách Daia. Slováci sa snažili o zvrat skóre, pri Patákovom servise znížili na 8:11 a po bloku Prešinského už len 10:12. A bolo ešte lepšie, keď servisom opäť pritlačil Mlynarčík a Slováci vyrovnali na 13:13. Na druhom technickom timeote vyhrávali domáci o dva body - 16:14. Po bloku Kašpera bolo opäť vyrovnané 16:16. Potom sa však dvakrát po sebe nepresadil v útoku Mlynarčík a Čína vyhrávala 19:16. Za stavu 17:22 vymenil Mlynarčíka na poste univerzála Kriško. Čína vyhrala druhý set 25:18.
Na úvod tretieho dejstva vyhrávali Slováci 4:2, ale o náskok rýchlo prišli. Na prvom technickom timeoute viedla Čína 8:7. Za stavu 7:9 zo slovenského pohľadu prišiel na ihrisku na nahrávku Halaj. Po Chrtianskeho ese, Prešinského bloku a Mlynarčíkovom útoku otočili Slováci na 12:11. Na druhom technickom timeoute vyhrávala Čína 16:15. Pred koncovkou sa hostia dopustili chýb a Číňania vyhrávali už 21:17. Slováci sa snažili o zvrat, ale ten sa nepodaril. Čína vyhrala tretí set 25:22 a celý zápas 3:0.

Miroslav Palgut, tréner SR (zdroj svf.sk): "Začali sme veľmi dobre, viedli sme 8:2 a hoci sme aj potom mali dobre prihraté, nezložili sme trikrát loptu a odišiel nám vietor z plachiet. Potom sme hrali zakríknuto, kým sme sa spamätali. Prvýkrát sme sa u Číňanov stretli s takou pestrou hrou, mali sme problém zablokovať ich útoky. Napriek tomu sme sa v druhom sete dotiahli na bod, ale vlastnými chybami sme sa pripravili o zvrat. Popadalo nám veľa lôpt, čo je takisto naša bolesť a aj distribúcia od nahrávača bola horšia, dosť nás čítali a mali sme problém zložiť loptu. Škoda, že aj keď sme ich odtlačili od siete a útočili na trojblok, tak nám padali lopty. Ťažko povedať, či to bol náš najslabší výkon v tohtoročnej Svetovej lige, pretože Čína hrala dobre. Zajtra nás čakajú Japonci, ktorý hrali proti Turkom s druhým nahrávačom a účkom a uvidíme ako budú hrať proti nám. Musíme sa z tejto prehry otrepať, pretože to dosť bolí."