Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Volejbalistky Slávie vyhrali prvý zápas na Challenge Cup-e

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Odveta sa uskutoční 17. januára v Grazi.


Bratislava 14. decembra (TASR) - Volejbalistky VK Slávia EU Bratislava vyhrali v prvom zápase 16-finále európskej pohárovej súťaže Challenge Cup-u nad rakúskym UVC Holding Graz 3:1 a vytvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. Tá sa uskutoční 17. januára o 19.00 h v Grazi.

Úradujúci extraligový majster sa v prípade postupu do osemfinále stretne s víťazom dvojzápasu Bacau (Rum.) - Bursa (Tur.). Prvý zápas vyhral turecký tím vonku 3:1.

Challenge Cup, 16-finále - 1. zápas:
VK Slávia EU Bratislava - UVC Holding Graz 3:1 (-28, 20, 18, 15)


Zápas trval: 120 minút. Rozhodovali: Dotanová (Izr.), Cevik (Tur.), 300 divákov.

Zostava Slávie: Töröková, Mikšíková, Widerman, Šunderlíková, Fričová, Szabóová, liberá Doležajová a Sikelová (Šepeľová, Pištěláková).

Povedali po zápase
Michal Matušov, tréner Slávie:
"Graz hral zo začiatku veľmi kompaktne a bojovne v obrane. Postupom času sme však našli slabinu na prihrávke, čo bolo ich libero a tlačili sme servisom. Získavali sme série bodov vďaka podaniu a už sme mali navrch. Na začiatku zápasu bolo vidieť, že máme problém s príjmom podania, ale pristúpili sme k nejakým krokom na tréningu a ja verím, že to bude mať stúpajúcu tendenciu. Od druhého setu sa do príjmu podania zapojila aj Terézia Widerman, svojou skúsenosťou a prehľadom priniesla istotu zvyšným dvom smečiarkam na príjme a začalo sa to celé otáčať. Tam bol kľúč k víťazstvu. Som rád, že sme spravili prvý krok k postupu, ale vieme, že odveta v Grazi bude náročná. V ďalšom kole by nás pravdepodobne čakala turecká Bursa, ktorá má káder nabitý legionárkami a je pre nás motiváciou nastúpiť proti takémuto súperovi."