Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Volejbalisti SR prehrali v druhom prípravnom zápase s Českom tesne 2:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

V príprave na Zlatú Európsku ligu sa s rovnakým súperom stretnú ešte v piatok (15.00 h).

Púchov 10. mája (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti nestačili na Česko ani v druhom z trojice prípravných zápasov v Púchove.

Po stredajšej hladkej prehre 0:3 podľahli vo štvrtok Čechom tesne 2:3. V príprave na Zlatú Európsku ligu sa s rovnakým súperom stretnú ešte v piatok (15.00 h).

Prípravný zápas - Púchov, štvrtok:

SLOVENSKO - Česko 2:3 (-23, 23, -23, 15, -12)
Zápas trval:
131 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Kováč (obaja SR), 100 divákov
zostava SR: Kohút 13, Jančura 2, Paták 17, Prešinský 9, Mlynarčík 15, Firkaľ 8, liberá Turis a M. Vitko (J. Ihnát 3, M. Petráš 7, Lamanec, F. Palgut 3, Macko 1)


Hlas po zápase:

Andrej Kravárik, tréner SR: "Dnes to bol diametrálne odlišný zápas ako v stredu. Herný prejav nášho družstva bol veľmi dobrý a fungovali nám veci, ktoré sme si povedali ešte pred prvým zápasom. Česi majú skúsenejšie družstvo a preto zvládli lepšie koncovky. Mrzí ma najmä prvý set, ktorý bol jasne v našej réžii, ale prehrali sme si ho vlastnými chybami. Napriek prehre som spokojný, chalani podali taký výkon ako sme si predstavovali. V piatok dostanú šancu aj náhradníci. Po päťsetovom zápase to bude ťažké, ale verím, že sa s tým chalani popasujú."