Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Volejbalisti SR do 19 rokov spoznali súperov na ME: Kto nimi sú?

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Priamo na žrebe bol aj tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Peter Kalný, ktorý bol s jeho výsledkom spokojný.

Györ 2. februára (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti do 19 rokov sa v 2. skupine majstrovstiev Európy 2017 v Púchove stretnú s Českom, Rumunskom, Tureckom, Fínskom a Francúzskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb šampionátu v Györi, kde sa predstaví v 1. skupine ďalších šesť tímov Maďarsko, Poľsko, Taliansko, Rusko, Bulharsko a Belgicko. Majstrovstvá Európy sú na programe od 22. do 30. apríla s tým, že finálová časť sa uskutoční v maďarskom meste.

Priamo na žrebe bol aj tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Peter Kalný, ktorý bol s jeho výsledkom spokojný. "Myslím si, že druhá skupina v Györi ja papierovo silnejšia ako naša a preto som rád, ako to dopadlo. Sú to však len predpoklady, rozhodovať sa bude na ihrisku," povedal Kalný krátko po žrebe. Slovenskú volejbalovú federáciu (SVF) na žrebe reprezentoval aj prezident Ľubor Halanda, ktorý bude na turnaji šéfom jury, a športový riaditeľ Marek Prokeš.

V skupine ME sa stretne každý s každým. Prví dvaja postúpia do semifinále, družstvá na treťom a štvrtom mieste budú hrať o konečné piate až ôsme miesto a tímy umiestnené po skupinách na piatom a šiestom mieste na turnaji skončia. Najlepších šesť tímov konečného poradia ME sa kvalifikuje aj na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia od 18. do 27. augusta 2017 v Bahrajne. Hrá sa tiež o účasť na júlových Európskych hrách mládeže (EYOF), ktoré sa uskutočnia takisto v Györi a kam sa prebojuje okrem domáceho Maďarska najlepších sedem tímov.

Žreb ME volejbalistov do 19 rokov (Györ, Púchov, 22. - 30. apríla 2017):

1. skupina (Györ): Maďarsko, Poľsko, Taliansko, Rusko, Bulharsko, Belgicko
2. skupina (Púchov): SLOVENSKO, Česko, Rumunsko, Turecko, Fínsko, Francúzsko